Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi

Eş-Şebab Lideri Gudani\'nin Öldürülmesi

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud: "Eş Şebab örgütü lideri Gudani'nin öldürülmesi, barışa doğru atılmış iyi bir adım"

06.09.2014 00:50

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Eş-Şebab örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin "barışa doğru atılmış iyi bir adım" olduğunu belirtti.

Şeyh Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, Gudani'nin ABD tarafından öldürülmesini "Barışa doğru atılmış iyi bir adım ve ülkesindeki savaşın temel direklerinden birinin yıkılması" olarak nitelendirdi.

Gudani'nin ABD'nin hava saldırısı sonucu beraberindeki silahlı grupla birlikte öldüğünden haberdar olduklarını bildiren Şeyh Mahmud, Eş-Şebab mensuplarına seslenerek şiddetten vazgeçmelerini aksi takdirde kaderlerinin belli olduğunu ifade etti.

Hareket içinde Gudani'nin yerine kim geçerse geçsin benzer bir sonla karşılaşacağını kaydeden Şeyh Mahmud, söz konusu "başarılı operasyonda" yer alan Somali güvenlik güçlerine ve ABD'ye teşekkürlerini iletti.

Somali Başbakanı Abdulveli Şeyh Ahmed de yaptığı yazılı açıklamada Somali'deki savaşın sebeplerinden biri olarak nitelendirdiği Gudani'nin öldürüldüğünü teyit ederek hareket mensuplarının silahlarını bırakarak teslim olmalarını istedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD ordusunun Somali'de düzenlediği operasyonda Eş-Şebab örgütü lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin, "El Kaide'nin Afrika'daki en büyük kolu için önemli bir sembolik ve operasyonel kayıp olduğunu, Amerikan istihbaratı, ordusu ve güvenlik yetkilileri tarafından yıllardır yürütülen titiz çalışmayı yansıttığını" belirtmişti. - Mogadişu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eş-Şebab Lideri Gudani'nin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement