ESDER, TP'nin satışını yanlış buldu - Son Dakika
Güncel

ESDER, TP'nin satışını yanlış buldu

Çelikus, TP Petrol Dağıtım AŞ'nin satışı için ihaleye çıkılması üzerine yaptığı açıklamasında, ülkeler için hayati önem taşıyan kurumların özelleştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

03.08.2016 10:29

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye Petrolleri'nin (TP) satışının fevkalade yanlış olduğunu belirterek, "Milletçe büyük badireler atlatmışken, bizi akaryakıtta tamamen dışa bağımlı hale getirecek bu satış asla oldubittiye getirilmemelidir. Hükümetimizi yanlıştan dönmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

TP'nin akaryakıt dağıtım sektörünü teşkil eden ilk 6 şirket arasında bulunduğunu hatırlatan Çelikus, şirketin yurt çapındaki 9 terminali ve 400'e yakın bayisiyle Türkiye'nin yükselen değerlerinden biri olduğunu söyledi.

"STRATEJİK KURUMLAR ÖZELLEŞTİRİLMEMELİDİR"

Türkiye'nin tek kamu sermayeli akaryakıt şirketi olan TP'nin değerinin maddiyatla ölçülemeyeceğini bildiren Çelikus, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yaşadığı 2001 krizinde özel bankalar kendilerini korumaya almış, kredi vermeyerek ticareti kilitlemiş, esnaf ve sanatkarlarımıza sıkıntılı zamanlar yaşatmışlardı. Eğer o dönemde devlet bankaları özelleştirilmiş olsaydı, krizin atlatılması mümkün olmayacaktı. Tıpkı bankacılık sektörü gibi, alanında tek olan ve 'Sermayesi devletin, kazancı milletin' sloganıyla faaliyet gösteren TP'nin satışı, hele de böyle milli duyguların kabardığı, millet bilincinin pekiştiği bir ortamda fevkalade yanlıştır. Stratejik önemi bulunan kurumlar zarar etseler dahi özelleştirilmemelidir. Ülkemiz stratejik konumu dolayısıyla dünyanın gözünün dikili olduğu bir ülkedir. Dolayısıyla milletçe büyük badireler atlatmışken, bizi akaryakıtta tamamen dışa bağımlı hale getirecek bu satış asla oldubittiye getirilmemelidir. Hükümetimizi yanlıştan dönmeye davet ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER, TP'nin satışını yanlış buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement