Esenler'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Esenler'de Ahilik Haftası Kutlandı

Esenler’de Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14.10.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ahilik Çarşısı'nın açıldığı kutlamalarda Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya şed bağlandı, yılın ahisi ve en iyi esnaflarına da ödül verildi.

Esenler Belediyesi, 'Ahilik Haftası' kutlamaları kapsamında yılın ahisini ve en iyi esnafını seçti. Kutlamalar, Davutpaşa Caddesi'nden Dörtyol Meydan'a kadar mehter takımı yürüyüşü ile başladı. Daha sonra Ahi duası eşliğinde Dörtyol Meydanı'nda açılan çarşıda vatandaşlara ahilik pilavı ikram edildi. Etkinlikte ayrıca, terzi, ayakkabıcı, kalaycı gibi unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustaları maharetlerini sergileyen Ahilik Çarşısı açıldı.

BAŞKAN GÖKSU'YA DUALARLA ŞED BAĞLANDI

Kutlamalar kapsamında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya, 'Şedsiz kazanç haramdır' felsefisiyle Ahilik Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Mazak tarafından şed bağlandı. Dualarla kuşandırılan şede 3 düğüm atıldı. Çarşıdaki esnafları da dolaşan Başkan Göksu ayrıca oturduğu berber koltuğunda temsili tıraş oldu.

Kültürel değerlerde toplumsal hafızanın kaybedilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Göksu, "Ahilik biliyorsunuz ki bizim çok önemli bir kültürel değerimiz. Bu kültürel değerin burada ihyası konusunda esenler esnaf odasıyla beraber belediyemiz böyle bir organizasyon gerçekleştirdi. Önemli olan bu kültürel değerlerin hatırlanması ve toplumsal değerlerde yerini kaybetmemesidir. Bu açıdan da biz bu değerin kaybetmemesi için canlandırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bu sene ilk defa şed kuşanma töreni gerçekleştiğini hatırlatan Göksü, töreni geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

YILIN AHİSİNE VE EN İYİ ESNAFILARINA ÖDÜL

Örnek davranışları ve komşu esnaflara yardımlaşması asabiyle yılın Ahisi seçilen Kadir Tuna, Başkan Tevfik Göksu tarafından şed kuşandırılıp plaket takdim edildi. Yılın en iyi esnafı seçilen 8 kişi de düzenlenen törende plaketlerini aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler'de Ahilik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement