Esenler'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Politika

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler'deki birinci ve ikinci etap kentsel dönüşüm konutlarının vatandaşlara teslim edildiğini ifade ederek, "Şimdi Allah nasip ederse 3. etap kentsel dönüşüm konutlarımızı da 2015 yılı sonunda teslim edeceğiz" dedi.

17.02.2015 17:32

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler'deki birinci ve ikinci etap kentsel dönüşüm konutlarının vatandaşlara teslim edildiğini ifade ederek, "Şimdi Allah nasip ederse 3. etap kentsel dönüşüm konutlarımızı da 2015 yılı sonunda teslim edeceğiz" dedi.

Göksu, bir restoranda düzenlenen toplantıda, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünyanın birçok yerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının mimari, estetik, kültürel ve ekonomik kaygılarla yapıldığını söyleyen Göksu, Türkiye'de ise bu faaliyetlerin deprem ihtimali nedeniyle acilen hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

İlçede 23 bin 829 konutu dönüştürdüklerini ifade eden Göksu, yıkılan binalarda yapılan testlerde beton kalitesinin standartların çok altında olduğunu, buralarda çekilen fotoğrafları "Kentsel Dönüşüm Müzesi'nde sergileyeceklerini belirtti.

Tevfik Göksu, Türkiye'de Bakanlar Kurulu kararıyla "ilk kez riskli yapı alanı" ilan edilen bölgenin Esenler'de yer aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şu anda Esenler'de birinci ve ikinci etap kentsel dönüşüm konutları teslim edildi. İnsanlar içinde oturuyorlar. Şimdi Allah nasip ederse 3. etap kentsel dönüşüm konutlarımızı da 2015 yılı sonunda teslim edeceğiz. 2 bin 428 konutluk dönüşüm projesi de çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu konutları da teslim edeceğiz. Özel şirketlerin yapmış olduğu dönüşüm çalışmalarında biz vatandaşın tarafındayız. Şirketlerin tarafında değiliz. Ne demek bu? Vatandaşın bütün hukukunu garanti altına alacak sözleşmeleri bizatihi biz yazıyoruz. Vatandaşa söylediğimiz cümle şudur; 'Hiçbir sözleşmeyi hukuk müdürlüğümüz görmeden imzalamayın.' Önce biz görüyoruz. Bizim hukukçularımız 'tamam bunu imzalayabilirsiniz' dedikten sonra vatandaşa 'bu sözleşmeyi imzalayabilirsiniz' diyoruz."

Esenler'de yaklaşık 100 bin konutun dönüşmesi gerektiğini ifade eden Göksu, daha sonra kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Esenler'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement