Esenler'in Çınarlarına Özel Gün - Son Dakika
Güncel

Esenler'in Çınarlarına Özel Gün

Esenler\'in Çınarlarına Özel Gün

Esenler Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde dedeleri ve nineleri torunlarıyla buluşturdu. Minikler, Esenler'in çınarlarına şiir ve mektuplar okudular.

30.09.2016 16:42

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM) ve Dede-Torun Merkezi'nde iki ayrı program düzenledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde ilçedeki yaşlılar için programlar düzenleyerek onlara keyifli bir gün yaşattı.

DARÜLACEZE YAŞLILARI DA UNUTULMADI

ESAYDAM'daki programda Esenler'de yaşayan yaşlılarla Darülaceze'den yaşlılar buluştu. Bol bol muhabbetlerin edildiği programda sofralar kuruldu, yemekler yenildi, hem ağızlar hem gönüller tatlandı. ESAYDAM Sorumlusu Meryem İnat da bu özel günde koca çınarları yalnız bırakmadı. Müdürlük ekipleri, misafirlerine ESAYDAM'da yapılan el emeği sabunlar ile havluları hediye etti.

TORUNLARDAN ŞİİRLER VE MEKTUPLAR

Havaalanı Mahallesi'ndeki Dede Torun Merkezi'nde de yaşlılar unutulmadı. Dede ve ninelerle torunları bir araya geldi, yüzlerde tebessümler belirdi. Torunlar, dede ve ninelerine şiirler ile yazdıkları mektupların yanı sıra ezbere hadisler okudular. Programın sonunda Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Türk Sanat Musikisi Topluluğu seslendirdikleri eserlerle yaşlılara keyifli bir gün yaşattı. Öte yandan İkinci Bahar Kıraathanesi'nde de yarın yaşlılar için bir dizi etkinlik düzenlenecek.

GÖNÜLDEN SAHİP ÇIKIYORLAR

Dede Torun Merkezi'nde kendisi için yazdığı mektubu torununun ağzından dinleyen 63 yaşındaki Durmuş Şevük, "Esenler Belediyesi yaşlılara gönülden sahip çıkıyor. Sadece bir gün değil her gün, ihtiyacımız olan her dakika bizimleler. Bugün de torunum burada bana mektup okudu, gerçekten çok mutlu oldum. Allah O'na uzun ömürler versin. Her zaman yanımızda olan Esenler Belediyesi çalışanlarından da Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'in Çınarlarına Özel Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement