Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika
Yerel

Esenyurt'taki Cami Yangını

Esenyurt\'taki Cami Yangını

Iğdır'da, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nin kundaklanması protesto edildi Tuzluca Müftüsü Yalçınkaya: "İstanbul'da Muhammediye Camisi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

11.07.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nin kundaklanması protesto edildi.

Tuzluca ilçesinde cuma namazının ardından yürüyüşe geçen bir grup, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nde kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen yangını protesto etmek amacıyla ilçe meydanında toplandı.

Burada konuşan Tuzluca Müftüsü Nazif Fetih Yalçınkaya, camilerin tüm Müslümanların ibadethanesi olduğunu ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin de birer zalim olduğunu söyledi.

Yalçınkaya, bu olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "İstanbul'da Muhammediye Camisine düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dünyanın her bir yerindeki mescitler, Kabe'nin şubesidir, yani kutsaldır. Bu mescitlere zarar verenler, kitabımızda zalim olarak nitelendiriliyor. Yani Müslümanlar değil, zalimler bu mescitlere zarar verir" dedi.

Bu olaylara rağmen Sünni ve Caferi vatandaşların kardeşlik örneği sergilemeye devam ettiğini vurgulayan Yalçınkaya, "Ümmetin cahillerinin verdiği zararı, İslamiyet'in düşmanları dahi verememiştir. Bu saldırılar, Sünni ve Caferi kardeşlerimiz arasındaki kardeşliği asla bozamaz. Vatandaşlarımız da bu provokasyonlara asla gelmeyecektir" diye konuştu.

Caferi Mollası Haşim Erdoğan da bu tür saldırıların Caferi ve Sünniler arasındaki ilişkiyi bozamayacağını anlattı.

Ramazan ayında böyle bir saldırının yapılmasının kendilerini daha da üzdüğünü ifade eden Erdoğan, "Son birkaç aydır İstanbul'daki camilerimiz kundaklanıyor. Bu tür saldırılar birer provokasyondur. Bu saldırıyı yapanlar Müslüman olamaz. Allah'ın mescitlerini inananlar yapar, inanmayanlar ise zarar verir. Bu provakasyonlara asla gelmeyeceğiz. Bunlar boşa çabalardır. Bizim kardeşliğimizi bozamayacaklar" şeklinde konuştu.

Grup konuşmaların ardından olaysız dağıldı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement