Eşi ve 14 aylık bebeğiyle yaralanan İnal, taburcu oldu - - Son Dakika
Güncel

Eşi ve 14 aylık bebeğiyle yaralanan İnal, taburcu oldu -

Eşi ve 14 aylık bebeğiyle yaralanan İnal, taburcu oldu -

Buca ilçesindeki bir apartmanın zemin katında bulunan evlerinde meydana gelen patlamada, eşi ve 14 aylık çocuğuyla yaralanan baba Fatih İnal, taburcu oldu.

18.12.2013 01:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca ilçesindeki bir apartmanın zemin katında bulunan evlerinde meydana gelen patlamada, eşi ve 14 aylık çocuğuyla yaralanan baba Fatih İnal, taburcu oldu.

Şirinyer semti İşçievleri Mahallesi 365 Sokak'taki bir apartmanın zemin kat dairesinde 6 Aralık Cuma günü meydana gelen patlamada yaralanan Fatih İnal, tedavi gördüğü Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu edildi.

Tedavi sürecine Buca ilçesinde yaşayan annesinin evinde devam edilecek İnal, olay anını ve sonrasını AA ekibine anlattı.

Olayın geçmişinin 3 gün öncesine dayandığını ve salı günü sabah 05.00-06 sıralarında doğalgaz kaçağı olduğu yönünde evdeki alarmın çaldığını ve üst katlarında oturan kayınvalidesinin kendisi işe gittikten sonra durumu doğalgaz dağıtım şirketine bildirdiğini ifade eden İnal, eve gelen görevlilerin, vanayı kapatarak ölçüm yaptıklarını ve kayınvalidesine kaçağa rastlanmadığını olmadığını, alarm cihazının bozuk olduğunu belirterek gittiklerini öne sürdü.

İnal, eşinin o günlerde bir arkadaşının düğün mevlidi için Bodrum'da, kendisinin de ihtiyaçlarını kayınvalidesinde giderdiği için kapatılan doğalgaz vanasını açmadıklarını dile getirerek, bu süreçte, bozuk olduğu iddia edilen alarmın değiştirilmesi için evin doğalgaz tesisatını yapan mühendislik firmasının görevlilerinin gelmesini beklediklerini belirtti.

Cuma gününe kadar, defalarca aramalarına rağmen alarmı kontrol etmek üzere kimsenin gelmediğini savunan İnal, eşinin eve dönmesinin ardından, kaçak olmadığının söylenmesi nedeniyle kullandıkları kombinin müşteri temsilciliğinin telefonla yaptığı yönlendirmeyle yeniden doğalgazı kullanmaya başladıklarını ifade etti.

- Mucize kurtuluş

İnal, akşam kayınvalidesinin evinde ailece yemek yedikten sonra kendi evlerine indiklerini ve eşinin bir süre sonra mama hazırlamak üzere oğullarıyla mutfağa girdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Aradan 5-10 dakika geçmedi bile, Ceyda sonradan söylüyor; cezveyi koymuş, o sıra ateşi çakınca, 3-4 saniyelik bir ses, ama çok güçlü bir ses duydum. Beni, oturduğum koltukla birlikte tavana vurdu. Allah'tan, koltuk yan dönerek tavana vurdu. Arka, sırt tarafı tavana çarptı. Ondan sonra beni koltukla birlikte bahçeye attı. O sırada Ceyda'nın sesini duydum, bağırıyordu, çığlık atıyordu. Koltuğun içinde kalmıştım. Koltuğun içinden çıkıp bakınca evin camlarından sarı alevler içeri doğru çekiliyordu. Bir baktım salon diye birşey kalmamış, duvarlar, öbür evler, arabalar paramparça. Mutfağın duvarıyla salonun duvarı birleşikti. 'İçeride birşey oldu' oğluma diye düşündüm, hemen kalktım. Hatta ayaklarıma camlar girdi. O moloz yığınından, bahçeden mutfağa girdim. Eşim ayakta duruyordu. 'Aşkım, Ayaz bunların altında' dedi. Duvarla yapışık masa vardı. O basınçla masayı yere ittirmiş, Allah'ın işi masanın altına girmiş Ayaz. Yıkılan bütün molozlar ve dolap kapakları onun üzerine düşmüş. Bu yüzden de Ayaz'a, Allah'a şükür bir şey olmamış."

Eşi ve oğlunu dışarı çıkarttıktan sonra karşı kaldırımda oturduklarını ve bir süre sonra insanların sokağa dökülmeye başladığını ifade eden İnal, şunları söyledi:

"Bizi herkes evin içinde zannediyor. Sonra Ceyda seslendi annesine. Şans eseri de yoldan geçen bir taksici, patlama sesini duyunca bizim sokağa girmiş. Ben herkese 'ambulans çağırın' diyorum ama o an çok kötü bir durum olduğu için herkes şokta, kimse beni dinlemiyordu. Ben de Ayaz'ı, Ceyda'yı aldım taksiye bindim. 'Bizi Buca SSK'ya götürün' dedim. Buca SSK'nın kapısına taksiyle geldik. Polise seslendim 'lütfen oğlumu al' dedim. Oğlumu ona verdikten sonra beni sıtma gibi titreme tuttu. Oradan Bozyaka'ya sevk edildim. 10 gün orada yattım. şimdi evdeyim Allah'a şükür."

- Davacı olacak

İnal, patlamadan hem kendilerinin hem de komşularının mucize eseri kurtulduklarını ve bunun sorumlularının cezalandırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an Allah'a şükrediyoruz ama bütün ailemiz, bir mezarın başında üçümüz için yas tutuyor olabilirdi. İlahi bir güç sayesinde biz bu durumdayız. Yoksa o evin içinden çıkmak gerçekten çok büyük bir mucize. Allahımıza şükürler olsun biz şanslıymışız ki böyle oldu. Bunların da cezasını çekmesi lazım. Tek avukat da değil, ailemin de desteğiyle 2-3 avukat tutup hepsine bunun cezasını çektirteceğim. Bizim bilerek gazı kendimiz açıp, kendimiz çakacak halimiz yok, ufacık çocuğumuz varken. Niye bize bunları yaşatıyorsunuz?"

Olayın ardından evlerinin bulunduğu sokakta yapılan incelemede 14 dairede daha doğalgaz kaçağı saptandığını ileri süren İnal, "Bunun cevabını kim verecekti orada 20-30 ölü olsaydı" diye tepki gösterdi.

Bu arada, olayda yaralanan anne Ceyda İnal'ın Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor, 14 aylık Ayaz İnal ise 9 Aralık'ta taburcu olmuştu.

Muhabir: Ufuk Kırabalı

Yayınlayan: Murat Taydaş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşi ve 14 aylık bebeğiyle yaralanan İnal, taburcu oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement