Eski Cezaevi Binasında Mantar Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Eski Cezaevi Binasında Mantar Yetiştirilecek

Domaniç ilçesinde, 2012 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan binada istiridye mantarı yetiştirilecek.

01.05.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Domaniç ilçesinde, 2012 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan binada istiridye mantarı yetiştirilecek.

Kaymakam İhsan Erduran'ın girişimi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmalarıyla atıl vaziyette bulunan cezaevinde istiridye mantarı yetiştirilmesi amacıyla bir firmayla anlaşıldı.

Firma yetkilileri, 12 ton kompostu ilçeye getirerek cezaevinde hazırlanan düzeneklere yerleştirdi. Bu çalışmalara, Erduran ile İlçe Müftüsü Kemal Akpınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin de katıldı.

Erduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki görev yerlerinde de bu işi teşvik ettiğini söyledi.

İstiridye mantarı yetiştiriciliğinden pek çok kişinin geçimini sağladığını dile getiren Erduran, Domaniç'te ikliminin mantar yetiştirmeye çok müsait olduğunu anlattı.

Firma yetkilisi Serdar Özel ise istiridye mantarının geri dönüşümü en çabuk alternatif tarım ürünlerinden biri olduğunu aktardı.

Kompostu yerleştirdikten 32 gün sonra ilk ürünü almaya başlayacaklarını ifade eden Özel, "100 metrekare bir alanın ortalama maliyeti ilk etapta demiri, işçiliği, kliması ve kompostu ile 7 bin lira civarında tutuyor ve ilk üründe yatırımlarınızı amorti ediyor. Yetiştirmesi kolay. Mantar işi yaparken başka işlerinizi de bırakmak zorunda değilsiniz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Cezaevi Binasında Mantar Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement