Eskiköy'ün Nostaljik Yapısı Nevruza Kurban Edildi - Son Dakika
Yerel

Eskiköy'ün Nostaljik Yapısı Nevruza Kurban Edildi

Eskiköy\'ün Nostaljik Yapısı Nevruza Kurban Edildi

Nevruz kutlamaları sebebiyle trafiğe açıldı.

19.03.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'de maliyetinin yüzde 40'ı Aydın İl Özel İdaresi tarafından karşılanan ve Apollon Tapınağını da içerisine alan Eskiköy,

Nevruz kutlamaları sebebiyle trafiğe açıldı. Başta tur otobüsleri olmak üzere bir çok aracın yeni yapılan yola park etmesi sonucu alanda kötü bir görüntü ortaya çıktı.

Maliyetinin yüzde 40'ı Aydın İl Özel İdaresi tarafından karşılanan, Apollon Tapınağıyla ünlü Didim'in ilk yerleşim yeri olan ve Eskiköy olarak ta adlandırılan çevrede Didim Belediyesi "Eskiköy projesi" ile yeni bir çehre kazandırırken, trafiğe kapalı olan Tapınak ve çevresi HDK tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları sebebiyle trafiğe açıldı. 2012 Eylül ayında Vali Kerem Al tarafından açılan yol aslına uygun olarak yeniden döşenirken çevre düzenlenmesi ile yol beğeni toplamıştı. Geçen sürede yol acil durumlar dışında trafiğe kapatılırken, yolun giriş-çıkışları dubalar konulmuştu.

HDK Didim İlçe Örgütünün Nevruz kutlamaları için eski top sahasının iznini alması nedeniyle çevrede araçlar için park yapılacak alanın olmaması yada yetkili mercilerin izinleri verilmiş dahi olsa Tapınak yolunu trafiğe açması sebebiyle yol bir anda araçların akınına uğradı. Nevruz kutlamalarının yapıldığı alanın diğer günler otopark olarak kullanılmasından dolayı gelen tur operatörlerine ait otobüslerde yola yönlendirilirken, kutlamalara gelen vatandaşlarda araçlarını tapınak çevresine koydukları görüldü.

Binlerde yıllık Tapınağın çevresi araçlarla dolup taşarken, nostaljik taşlarda onlarca tonluk araçların altında kaldı. Apollon Tapınağını görmeye gelen turistler ise araçlar arasından geçerek Tapınağa giriş yaparken, Eskiköy'ün Nostaljik yapısı Nevruz'a kurban edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskiköy'ün Nostaljik Yapısı Nevruza Kurban Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement