Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Çin'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Çin'e Gitti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentsel yenilik 2. Guangzhou uluslararası ödül törenine katılmak için, Çin’in Guangzhou şehrine gitti.

25.11.2014 02:11

Yolculuk öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükerşen, “ Eskişehir olarak özellikle bu ödül törenine davet edildik” dedi.

Şehircilik alanında dünyanın en prestijli ödülü olan Guangzhou uluslar arası ödül yarışmasına Eskişehir, kent belleği müzesi projesiyle katılıyor. Ödül törenine katılmak için ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte 5 kişilik bir ekip Guangzhou’ya gitti. Atatürk Havalimanı Vip salonunda 2. Guangzhou uluslararası ödül töreni ve konferanslar hakkında bilgi veren Büyükerşen, Dünyanın her yerinden belediyelerin Çin Halk Cumhuriyeti’nin düzenlediği Şehirler Dostluk Konferansı toplantısına katıldığını belirtti.

“Düşünce değişikliği yap, şehrini değiştir” 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Düşünce değişikliği yap, şehrini değiştir’ kategorisinde bulunacaklarını söyleyen Büyükerşen, Eskişehir olarak özellikle davet edildiklerini belirtti. Ayrıca Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Guangzhou ödüllerinin son derece önemli. Bunlar da dünya belediyeleri arasında, belediyelere aldığı ödüllerin bir çeşit Oscarı sayılıyor. 

Bu sene ki konular içerisinde Uluslararası kent yaratıcılığı var. Bunun kendi içerisinde kategorileri var. Kategorilerden bir tanesi, ‘Yerel yönetimde krize karşı görevler nelerdir?’ Bu konuya, Dakar, Cakarta, Yeni Zellenda gibi yerel yönetimlerin olduğu şehirler katılıyor. İkinci kategori ise, ‘İklim değişikliği konusunda yerel yönetimlerin yaratıcı fikirleri neler?’ Bu konuya da Hamburg, Abu Dabi, Melbourne, Kore gibi şehirler katılıyor. Diğer kategori ise, ‘Düşünce değişikliği yap, şehrini değiştir’ diye bir konu. Biz bu kategorideyiz. Bu kategoriye Amerika’dan Boston katılacak. Çin, İsveç ve Kolombiya’dan katılacaklar” şeklinde konuştu.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Çin\'e Gitti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Çin'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement