Eskişehir'de "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması Final Sergisi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması Final Sergisi

Eskişehir\'de "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması Final Sergisi

Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması’nın 10. Bölge Final Sergisi açılışı yapıldı.

05.05.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri "Bu Benim Eserim" Proje Yarışması'nın 10. Bölge Final Sergisi açılışı yapıldı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Binası'nda gerçekleştirilen programda, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Halk oyunları ekibini başarılarından dolayı kutlayan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, hem kültür hem de sanat alanında Eskişehir'in çok iyi yerlere geldiğini, sanayi alanında ise, buradan çıkacak iyi projelerin kendilerine ışık tutacağını söyledi. TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığının iş birliği ile yürüttüğü "Bu Benim Eserim" yarışmasına katılan tüm öğrencileri tebrik eden Vali Tuna, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Sizler geleceğimizi şekillendirecek bilim insanlarınız. Yeteneğiniz, ilginiz ve gayretinizle ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyduğu beyin takımını oluşturacaksınız. En büyük temennimiz budur. Yüksek insani değerlerle kuşanmış medeniyetimizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de değerli bilim insanlarına ihtiyacımız vardır. Bir kısmınız gönüller fatihi Sultan Mehmed'e manevi bir rehber olan Akşemseddin gibi ya da İbn-i Sina gibi fen bilimleri üzerine eserler bırakacak, bir kısmınız da mesela Ali Kuşçu ya da Uluğ Bey gibi matematikçiler olacaksınız. Bu örnekleri, bu isimleri artırmak elbette mümkündür. İşte bilim insanı dediğimizde, gönüllerde taht kurmuş bu isimler gibi bilim insanlarına ihtiyacımız vardır."

Bu tür proje yarışmalarının gelecek için büyük önem arz ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Necmi Özen ise, "Biz öğrencilerimizi bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri etkinliklerin içerisinde olmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Bu tür faaliyetlerin öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırdığını kaydeden Özen, bölgemizde bulunan 8 ilden bin 589 proje katılımı olduğunu ve bunların içinden seçilen 51 projenin bugün sergileneceğini bildirdi. Bilim Kurulu tarafından 51 proje arasında da eleme yapılacağını söyleyen Özen, "3 tane Fen ve Teknoloji dalında, 3 tane de Matematik dalında seçilen projeler ülke finaline gönderilecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli, sergiyi gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması Final Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement