Eskişehir'de Kadınlar Cinsel İstismar Önergesini Yırttı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Kadınlar Cinsel İstismar Önergesini Yırttı

Eskişehir\'de Kadınlar Cinsel İstismar Önergesini Yırttı

ESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti.

18.11.2016 23:55

ESKİŞEHİR'de aralarında CHP'lilerin de bulunduğu kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. Kadınlar eylemde, önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırttı.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kadın, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etti. 'Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız' yazılı pankart açan grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, "Buradan AKP'li ve MHP'li kadınlara sesleniyoruz. Bu önergeye imza atmayın, bunu onaylamayın. Bunun vebali çok ağır olur. Bunun altından kalkamazsınız" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da cinsel istismar önergesine tepki göstererek şunları söyledi:

"İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir teklif ile AKP, cinsel istismar suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu ve bu önerge AKP'li vekillerin oyları ile kabul edildi. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP'nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, cinsel istismar önerge metninin yazılı olduğu kağıtları yırtarak yere attı. Çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Kadınlar Cinsel İstismar Önergesini Yırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement