Eskişehir'de Üniversite Öğrencisinin Öldüğü Kazayla İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Üniversite Öğrencisinin Öldüğü Kazayla İlgili Dava

Eskişehir'de geçen mart ayında kullandığı halk otobüsüyle çarptığı üniversite öğrencisi kızın ölümüne, ablasının ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

23.06.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de geçen mart ayında kullandığı halk otobüsüyle çarptığı üniversite öğrencisi kızın ölümüne, ablasının ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ferdi Yurtseven, kazada 21 yaşında hayatını kaybeden Rumeysa Ünsal'ın annesi Aynur, babası Saim ve aynı olayda yaralanan ablası Yağmur Ünsal ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık savunmasında, olay günü havanın yağmurlu olduğunu belirterek, Ünsal kardeşleri fark etmediğini öne sürdü.

Ölüme sebebiyet verdiği için pişman olduğunu anlatan Yurtseven, şöyle konuştu:

"Olayın yaşandığı bölgeden geçerken 'tak' diye bir ses duydum. Az ileride aracı durdurup indim. Baktığımda yerde birinin yattığını ve yanında bir otomobilin olduğunu gördüm. Kazayı otomobilin yaptığını düşünerek yoluma devam ettim. Otobüsteki yolcular da bir şey görmediklerini anlattı. Yaklaşık 500 metre ileride polis beni durdurdu ve kaza yaptığımı söyledi. Olayı bu şekilde öğrendim. Benim de iki çocuğum var. Böyle olmasını istemezdim."

Yağmur Ünsal ise kardeşi Rumeysa ile marketten alışveriş yaptıktan sonra evlerine doğru yola çıktıklarını söyledi.

Atatürk Caddesi'ne geldiklerinde yolun orta kısmında beklediklerini dile getiren Ünsal, "Kazanın nasıl olduğunu anlamadım. Her şey bir anda oldu. Ben bayılmışım. Daha sonra hastanede kardeşimin vefat ettiğini öğrendim. Sanıktan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ferdi Yurtseven idaresindeki 26 H 0138 plakalı halk otobüsü, 25 Mart'ta Akarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Rumeysa Ünsal ile ablası Yağmur Ünsal'a çarpmıştı. Rumeysa Ünsal olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan Yağmur Ünsal ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Yurtseven, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Üniversite Öğrencisinin Öldüğü Kazayla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement