Eskişehir'de Uzaklaştırma Alan Öğrenciler İçin Protesto Gösterisi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Uzaklaştırma Alan Öğrenciler İçin Protesto Gösterisi Yapıldı

Eskişehir\'de Uzaklaştırma Alan Öğrenciler İçin Protesto Gösterisi Yapıldı

Eskişehir’de çeşitli örgüt üyelerinden oluşan bir grup, üniversiteden uzaklaştırma alan 28 öğrenci için protesto gösterisi yaptı.

07.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de çeşitli örgüt üyelerinden oluşan bir grup, üniversiteden uzaklaştırma alan 28 öğrenci için protesto gösterisi yaptı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde çeşitli örgüt üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişi burada 'Siyasal eylemlere katılma' gerekçesiyle uzaklaştırma alan 28 öğrenci için toplandı. Grup, 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. Güvenlik güçlerinin oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldığı kampüs içerisinde grup, taleplerini bildirmek üzere Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ile görüşmek istedi.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Özgür Erhun, seçim yasağının bahane edilerek üniversite içerisine polisin girdiği iddia etti. Erhun, "Son soruşturmada, 28 öğrenci için verilen 1 hafta ve 1 yıl arasındaki uzaklaştırma cezaları öğrencilerin eğitim haklarına engel olmaktadır. Bizler ise bu üniversitenin gerçek sahipleri olarak, açtığınız soruşturmalara, verdiğiniz uzaklaştırmalara karşı yılmayacak ve mücadelemize her zaman devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gruptan seçilen temsilcilerin rektör yardımcısı ile yaptığı görüşme sonrasında olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Uzaklaştırma Alan Öğrenciler İçin Protesto Gösterisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement