Eskişehir'deki İhaleye Fesatkarıştırıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki İhaleye Fesatkarıştırıldığı İddiası

Eskişehir\'deki İhaleye Fesatkarıştırıldığı İddiası

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3 dava, aynı olayla ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birleştirildi

26.09.2013 16:02

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3 dava, aynı olayla ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birleştirildi.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar ile müşteki sıfatıyla davaya katılmak isteyen Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Pınar Turhanoğlu, Zihni Çalışkan, Akif Çizmelioğlu, Ahmet Süzer ve Beylikova Belediye Başkanlığı'nın avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatları, önceki duruşmalarda olduğu gibi aynı konuyla ilgili 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaların birleştirilmesini talep etti.

Müşteki sıfatıyla davaya müdahil olmak isteyenlerin talebini reddeden mahkeme heyeti, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3 davanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya ile birleştirilmesini kararlaştırdı.

Duruşma, 18 Aralık'ta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek.

Olay

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 28 Ocak'ta, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 5'i tutuklanmış, 18'i sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan 5 kişi ise bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de 31 Ocak'ta Cumhuriyet Başsavcısı'nın çağrısı üzerine soruşturmayla ilgili ifade vermiş, 10 Temmuz'da da 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sıfatıyla savunma vermişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki İhaleye Fesatkarıştırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement