Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam Açıklaması - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam Açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam Açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Biz geçen sezon bir takım değildik, bir gruptuk ve çokta büyük sıkıntılar yaşadık.

22.07.2014 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Biz geçen sezon bir takım değildik, bir gruptuk ve çokta büyük sıkıntılar yaşadık. Geçtiğimiz sezondan dersler alarak bu sezonu planlamaya başladık" dedi.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sağlam, yeni sezon planlamalarına başladıklarını belirtti. Geçen sezonun Eskişehirspor'a büyük tecrübeler kazandırdığını ifade eden Sağlam, "Buradaki dönemi değerlendirmek istiyorum. Oyuncularımız özverili bir şekilde, sorumluluk alarak, olayı sahiplenerek çok güzel bir çalışma ortamı oluşturdular ve şu günlerde takım olduğumuzu artık anlamaya başladık. Geçen sezon yaşadığımız sıkıntılardan sonra şu ortamı gördükten sonra insan mutlu oluyor ve gelecek adına mutlu oluyor. Ben geçmişi irdelemek ve şikayetleri dile getirmek istemiyorum ancak biz geçen sezon bir takım değildik. Bir gruptuk ve çokta büyük sıkıntılar yaşadık. Geçtiğimiz sezondan dersler alarak bu sezonu da planlamaya başladık. Geçtiğimiz sezon çok büyük tecrübeler kazandırdı ve bu tecrübeler ışığında bu sezon kadro yapılanmamızda öncelikle kişilikli, karakterli, profesyonelliği yaşayan, işini sahiplenen, takım olgusunu ön plana çıkarıp 'Ben' kavramını bir kenara bırakıp 'biz' bilinciyle hareket edebilecek ve bunu başarabilecek oyuncularla olmaya çalışacağız ve kadro yapılanmamızı da bizim için çok önemli olan bu gerçekler doğrultusunda planlamaya başladık. Bu doğrultuda takımımıza bazı oyuncular kazandırdık. Takımdaki arkadaşlarımız içerisinde belki taraftarımızı çok mutlu edecek, gelecek adına motive edecek isimler gibi görünmese de biz yıllardır bu işi yapıyoruz ve bu tür serzeniş ve sitemleri hemen hemen her sezon aşındaki transferlerde yaşıyoruz ve sezon bittiği zaman da hep insanlar şunu söylüyorlar, biz çok erken tepki göstermişiz, çok gereksiz endişeye kapılmışız. Sonuçta araştırarak yaptığımız transferlerin birçoğundan verim alarak sezonları da hep güzel bir şekilde bitiriyoruz. Geçtiğimiz sezonda sıkıntılara rağmen, herkesin çok istediği Avrupa kupasına katılmayı da fiilen başardık ama daha sıkıntılarla şuanda Avrupa kupası maçlarımızı oynayamıyoruz" dedi.

"TRANSFER KONUSUNDA İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ"

Transferlerle alakalı konuşan Sağlam, " Kayseri'nin istemediği, Mersin İdmanyurdu'ndan gönderilen adamlarla mı bu takımı bir yere taşıyacaksınız' denirken Tarık ve Erkan'la beraber belki menajerlerin en fazla kapımızı çaldığını görüyoruz ve bu iş isimlerle olmuyor. Hele hele Eskişehirspor bu işin acısını çok yakın geçmişte çok ciddi anlamda yaşamış bir kulüp olarak bizim kriterlerimize uygun oyuncuları bu kulübün içine sokup onlardan en iyi şekilde faydalanmanın yollarını bulmamız gerekir. Bizim transferde çok büyük paralar harcayıp, çok büyük bonservisler verip oyuncu alma şansımız yok. İnce eleyip sık dokuyoruz. Bundan sonraki dönemle alakalı yaşı ilerlemiş oyuncuları gönderdik. Bundan sonraki senelerle alakalı daha büyük hedefleri kovalayabilecek Eskişehirspor kadrosunu inşa etmeye başlıyoruz. Bir kadro yapılanması içine girdik. Geleceğin planlaması da yapılıyor. Bizim takımımızda geçen seneki kadromuzdan 13 oyuncu ayrıldı. Bugünkü transferlerimize bakarsak 6 oyuncu katıldı. Sayısal anlamda eksikliklerimiz var bunların giderilmesi lazım. Bizim bundan sonraki süreç içinde en az 2 tane daha direkt takımda oynayabilecek, 3-4 tanede beklentilerimize cevap verip alternatif oluşturabilecek ve ilerleyen dönemlerde kendini geliştirip takımın içine gireceğinden umudumuz olan oyuncuları katmamız gerekiyor" diye konuştu.

"ALTYAPI OYUNCULARINI DEĞERLENDİRİP TAKIMIN VE KULÜBÜN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Altyapıdan çıkartılan oyunculardan birkaçını daha takım içine koymaya çalıştıklarını kaydeden Sağlam, "Bu konuda elimizde iki tane kaynak var. Hem takımı gençleştirmeye çalışıyoruz, hem de ucuza alıp da bunları değer haline getirip takımı ve kulübün ekonomisine katkı sağlanmaya çalışıyoruz. Genç oyuncuları takıma kazandırmaya başladık. Hedefi büyük bir takım için olmazsa olmazlardan bir tanesi altyapıdır ki göreve geldiğimizden sonra altyapının halini biliyoruz. Daha sonra yapılanma içine girdik ve çok güzel çalışmalar yapılıyor. Fiziki şartlar düzeltiliyor, toparlanıyor ve eğitim kalitesi de yükselmeye başladı. Altyapı çok uzun vadeli bir süreçtir. Oradan meyveleri almak için sabırlı olmak gerekir. Altyapı organizasyonu çok hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN BİR ÇOK TAKIMI ÇALIŞMALARINI CAMİASINA SUNMUYOR"

"'Bizim ekonomik sıkıntımız var, küçülmeye başladık, genç oyuncularla mücadele ediyoruz, bütün tecrübeli oyuncuları gönderdik' diyerek yarışmacı kimliğimizden taviz vererek hedeften uzaklaşmıyoruz" diyen Sağlam, "'Bu kadar sıkıntı içinde bizden hedef beklemeyin demedik kimseye. Bir taraftan ekonomik olarak toparlanıyoruz, geleceğin planlamasını yapıyoruz, altyapıyı yeni yeni düzenlemeye başlıyoruz ve bir taraftan da hedef kovalıyoruz. Dünyanın birçok iyi takımları bile şunların hepsini bir arada yapmıyor ya da taraftarına ve camiasına sunmuyor" sözlerini sarf etti.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ YENİ STATTA İLK MAÇIN AVRUPA KUPASI MAÇI OLMASI"

Sağlam ayrıca, Eskişehirspor'u Avrupa kupalarında oynayan bir takım olarak en büyük hedeflerinin önümüzdeki sene açılacak yeni statta ilk maçın Avrupa kupası karşılaşması olarak oynamak olduğunu kaydetti.

KAMP ÇALIŞMALARI

Eskişehirspor'un kamp çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlam, 31 Temmuz'da Avusturya Insburg'a hareket edileceğini ve 3 Ağustos'ta Stuttgart'la, 6 Ağustos'ta FC Trol'la, 8 Ağustos'ta Gaziantepspor'la, 12 Ağustos'ta ise Katar takımı El Ahli ile karşılaşacaklarını, daha sonra takıma izin verip 16 Ağustos'ta Eskişehir'de antrenmanlara başlayacaklarını açıkladı.

"TARAFTARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

Eskişehirspor taraftarları ve camiasına hitap eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Şundan emin olsunlar. Biz geçtiğimiz sezondan çok daha güzel bir takım olacağız. Geçtiğimiz sezondan taraftarının daha çok gurur duyacağı hem saha içi performansıyla hem de saha dışı davranışlarıyla çok daha güzel bir takım olacağız. Elde edeceği başarılarla taraftarının gurur duyacağı ve çok daha keyif veren büyük başarılara imza atan bir takım olacağız. Taraftarımız da bu konuda bize gereken katkıyı versinler, bizi yalnız bırakmasınlar. Hani hep söylüyoruz ya Anadolu'da birkaç tane takım var ve bunların önde gelenlerinden bir tanesi de Eskişehirspor. O zaman Eskişehirspor taraftarı sorumluluk alacak ve farkını ortaya koyacak."

GÜZEL BİR ORTAM GÖRÜRSEM TAKIMDAN AYRILMAYI DÜŞÜNMEM

Bir basın mensubunun, Sağlam'ın takımdan ayrılma düşüncesi ile ilgili sorusunu yanıtlayan Sağlam, "Ekişehirspor olarak bu sezon çok önemli bir sezon. Eskişehirspor'un geleceği açısından çok önemli bir seneyi yaşayacağız. Stat bitiyor, ekonomik anlamda takım toparlanmaya başlıyor. Bu sezon içerisinde takımın, kulübün, camianın olayı sahiplenmesi Eskişehirspor'un geleceğini belirleyecek. Eskişehirspor geleceği adına çok güzel bir ortam ve birliktelik görürsem ayrılmayı hiç düşünmem" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement