Esnafa, Çka'nın Mali Destek Programı Anlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Esnafa, Çka'nın Mali Destek Programı Anlatıldı

Esnafa, Çka\'nın Mali Destek Programı Anlatıldı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından esnaf ve sanatkarlara 13 Ocak 2016 tarihinde ilan edilen "Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" konusunda bilgilendirme yapıldı.

23.02.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından esnaf ve sanatkarlara 13 Ocak 2016 tarihinde ilan edilen "Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Ahi Evran Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, "Hükümetin takdir edilecek çok şeyleri var. Teşekkür ediyoruz. Ama bugün SGK primleri 580 liraya yükseldi. Devletin bu alanda 196 milyar toplama hedefi varmış, ama 216 milyar toplanmış. Bu paralar, emeğiyle, maaşıyla geçinen insanlardan alınıyor. Devlet, esnaf - sanatkara, '30 bin lira faizsiz kredi' dedi. Ama bu parayı, Adana'da sadece Kuzey Adana ESKKK ile Tufanbeyli ESKKK verebiliyor. Bu destekler, devletin bizlere verdiği haktır. Her esnaf - sanatkarın faydalanması gerekiyor. Çünkü, küçük esnaf ve sanatkar desteğe muhtaçtır. Esnafa faizsiz kredi imkanı artırılmalıdır. Ucuz kredi almak ve vermek de kolaylaştırılmalıdır" diye konuştu.

Daha sonra ÇKA Proje Uzmanı Ayşegül Kaplan tarafından yapılan bilgilendirmede, hibe verilecek proje konuları ve destek miktarları tanıtıldı. Kaplan, 2016 yılında ÇKA'nın en düşük 25 bin en fazla 250 bin lira olmak üzere toplamda 7 milyon lira hibe desteği vereceğini, bu paranın kullanılması için de başarılı görülecek projeler gerektiğini söyledi.

Proje yapacaklara, başvuru halinde eğitim de verdiklerini ifade eden Kaplan, hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin en geç 8 Nisan 2016'a kadar internet ortamında başvuruda bulunup, 15 Nisan 2016'ya kadar mesai saati bitimine kadar de evraklarını teslim etmeleri gerektiğini, bu konuda odaları kayıtlı esnafların Adana ESOB ve MEKSA Vakfı'na da başvurabileceklerini hatırlattı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esnafa, Çka'nın Mali Destek Programı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement