Esogü'de Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Esogü'de Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı

Esogü\'de Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerinden oluşan “Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi”, Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu fuaye alanında açıldı.

12.05.2015 16:54

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerinden oluşan "Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi", Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu fuaye alanında açıldı.

Sergide, Geleceğin Biyoyakıtı, Alg, Endüstriyel Biyoteknolojide Türkiye'nin Geleceği, Eğreltilerin Ekonomik Kullanım Alanları, Multipl Skleroz Hastasının Gebelik Süreci, Kök Hücre Teknolojisi ve daha pek çok alanda hazırlanmış posterler yer aldı.

Sergi açılışında konuşan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra İlhan, serginin bölüm öğretim elemanlarını ve öğrencilerini yaptıkları araştırmalar aracılığıyla sektörle buluşturmayı, öğrencilere vizyon kazandırmayı ve onları araştırmacılık konusunda motive etmeyi amaçladığını söyledi. Başkan İlhan, araştırma yaparken kazandıkları becerilerin öğrencilerin mesleklerinde öne çıkmalarına ve başarılı olmalarına yardımcı olacağını ifade etti. Başkan Semra İlhan ayrıca, biyoloji mezunlarının gelecekte kendi alanlarında iş sahibi olacaklarına ve hocalarını gururlandıracaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gedikbey ise, 4 yıl boyunca alanlarında uzman hocalarından teorik ve pratik bilgileri edinen Biyoloji öğrencilerinin, proje hazırlama sürecinde de kendilerine olan mesleki güvenlerini artırdıklarını söyledi. Dekan Tevfik Gedikbey, mezun olacak öğrencilere seslenerek iş hayatında başarılı olacaklarına güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade etti ve bölümleriyle ilişkilerini mezuniyetlerinden sonra da sürdürmelerini istedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi"nin kalitesini her yıl daha da artırarak geliştiğini belirtti. Öğrencilere mezuniyetlerinden sonra kendi alanlarında olduğu kadar başka alanlarda da çalışabilecekleri ve başarılı olabileceklerini söyleyen Prof. Dr. Hasan Gönen, ülkemiz bütçesinden Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine ayrılan payın artırılmasının hedeflendiğini, bunun da gelecekte biyologların araştırmacı olarak çalışma şansını artıracağını ifade etti. Rektör Gönen, projesi sergilenen öğrencileri kutlarken, serginin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara da teşekkür etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü'de Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement