Eto Korsan Fotoğrafçılar İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Eto Korsan Fotoğrafçılar İçin Çalışma Başlattı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların mağdur olmaması için kayıt dışı video ve fotoğraf çekimi yapanlara karşı girişimde bulunacak.

27.11.2014 17:24

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların mağdur olmaması için kayıt dışı video ve fotoğraf çekimi yapanlara karşı girişimde bulunacak.

ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, fotoğrafçılık sektörünün sorunlarına yönelik yapılan toplantıda firma temsilcileri, kayıt dışı olarak video ve fotoğraf çekimi yapanların sektörde mağduriyet ve haksız kazanç elde ettiğini belirtti.

Sektörde özellikle düğün albümünde ve dış çekimlerde kayıt dışı çalışıldığını ifade eden firma yetkilileri, Eskişehir'de 300'den fazla kayıt dışı fotoğrafçı olduğunu dile getirdi.

Korsan fotoğrafçılar nedeniyle hem vergisini ödeyen firmaların hem de çekim yaptıran vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren firma temsilcileri, sorunun çözülmesi için vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hem vatandaşların mağdur olmaması hem de sektörde yaşanan kayıpların giderilmesi için çalışma başlatacaklarını bildirdi. Fotoğraf ve video çekimi yapılan yerler için ilgili kurumlarla görüşüleceğini ve şikayetleri ileteceğini belirten Güler, konu hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi adına öncülük edeceklerini kaydetti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eto Korsan Fotoğrafçılar İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement