Etso Başkanı Recep Zıkınkurt, "Turizm Konusunda Eksikleri Gidermeye Çalışıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Etso Başkanı Recep Zıkınkurt, "Turizm Konusunda Eksikleri Gidermeye Çalışıyoruz"

Etso Başkanı Recep Zıkınkurt, "Turizm Konusunda Eksikleri Gidermeye Çalışıyoruz"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, şehrin turizm konusunda eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, tüm kurumlarla çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.

10.07.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, şehrin turizm konusunda eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, tüm kurumlarla çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.

Edirne ticari hayatına hareket getirmek adına ciddi çalışmaları olduğunu dile getiren Zıpkınkurt, "Yaptığımız çalışmaları zaman zaman basınla da paylaştık. Tabi bugünlerde gündemde olan yurtdışından gelen vatandaşların şehre daha fazla girmesini sağlamaktır. Bununla ilgili olarak Belediye Başkanı Recep Gürkan'la da otoparkların arttırılması konusunda görüşüyorum. Çünkü, şehre giren yabancıların otopark sıkıntısı var. Geçen yıl bu konuyla ilgili eski pazartesi pazarının yeri belediye tahsis etmişti. Belediye başkanıyla sık sık görüşüyorum. Şehirde daha fazla park yeri ayırmamız ve gelen yabancıların bu park yerinden istifade etmesi için çalışmalarımız oldu. Bu arada esnafımızda gelen konukları gelip geçici turist olarak görmesin. Daha hassas davranmaları ve birer turizm elçisi olacakları konusunda da esnaflarımızı da ziyaret edip söylüyorum" dedi.

"ETSİF FUARINDA, OTOMOTİV, BEYAZ EŞYACILAR, İLETİŞİM, BİLGİSAYAR SEKTÖRÜ GİBİ SEKTÖRLER DE OLACAK"

Kırkpınar'da Edirne Ticaret, Sanayi ve İş Fuarı (ETSİF)'nın önemine değinen Zıpkınkurt, "Bu yılki Kırkpınar'da da açılışını yaptığımız fuarda tarım makineleri ağırlıklıydı. Belediye başkanımız yeni seçildi ve kendisiyle bir çalışma yaptık ancak süre kısa olduğundan yetiştiremedik. Ama önümüzdeki yıl fuarımızı biraz daha geniş ve katılımın daha fazla olduğu ürün çeşitlerini koyacağız. Otomotiv firma, beyaz eşyacılar, iletişim, bilgisayar sektörü gibi daha fazla konsept kazanacak. Hedefimiz Edirne'nin kalıcı bir fuar alanına kavuşması. Bu da belediyenin katkılarıyla olur. Tabi belediye bu işte ön ayak olursa biz de işbirliği yapmaya hazırız. Edirne'ye kalıcı bir fuar alanı kazandırmak istiyoruz. Sarayiçi'ne girişte sağ bölümdeki alandaki tarım aletleri ve makinelerde fuarın bir parçasıydı. Eylül'de Trakya Üniversitesi de tarım aletleri ve makineleriyle ilgili Teknoparkla birlikte bir fuar düzenleyecek. Bu bize bir yön çizecek diye tahmin ediyorum. Biz seçildiğimiz günden beri üniversite sanayi ve üniversite ticaret işbirliğini de çok önem veriyoruz. Üniversiteyle şehri, iş adamlarını, sanayiciyi entegre etmeye çalışıyoruz. Bunu başarırsak çok önemli yol almış oluruz. Aslında Teknopark'ın ciddi kazanımları var. Edirne'nin peyniri, unutulmuş el sanatlarıyla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Anadolu Jet ile ilgili bir program yapacağız 'Unutulmuş Lezzetler' adıyla, Edirne'ye dört sayfa ayırıp Edirne'de iki, üç gün çalışma yapacaklar ve biz de sponsorluğunu yapacağız. Unutulan lezzetlerle ilgili iki sayfa, unutulan el sanatları ilgili de çalışma yapacağız. Demirhanlı Havaalanı konusu da biraz havada. O konuyla ilgili eğitim uçuşları yapmak üzere çalışmalar sürüyor. Türk Hava Kurumu'nun talebi var, eğitim uçuşları yapacaklar, öğrenci yetiştirecekler" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etso Başkanı Recep Zıkınkurt, 'Turizm Konusunda Eksikleri Gidermeye Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement