Etso, Emitt Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Etso, Emitt Fuarı'nda

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT), Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) da katıldı.

23.01.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT), Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) da katıldı.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Ocak'a kadar İstanbul Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan EMITT Fuarı, 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldeden katılımcılarla kapılarını açtı.

Fuarda, Edirne Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası işbirliğinde açılan Edirne stadında, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ziyaretçilerini ağırladı.

İç ve dış turizm alanında yarattığı fırsatlar nedeniyle turizm potansiyelleri tarafından büyük ilgi gören fuarda, Edirne standı görsel zenginliğiyle dikkat çekti.

"Sultanlar Şehri, Şehirler Sultanı" Edirne'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki eseri olan Selimiye Camisi ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin sembolize edildiği üç boyutlu maketlerinin yer aldığı Edirne standı, ziyaretçi akınına uğradı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen fuarları arasında yer alan EMİTT Fuarı'nda Edirne en etkin biçimde tanıtılarak, standı, kentin halk oyunları, Yağlı Güreş takımının  gösterisi ve Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı müziklerle ilgi odağı oldu.

Diğer katılımcı illerin yetkililerinin de ziyaret ettiği Edirne standı şehirde geçmiş dönemlerde görev yapmış olan yöneticileri de ağırladı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt açılış programı sonrası yaptığı açıklamada, bir tarih ve kültür şehri olan Edirne'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi ve kentin turizminin farklı kazanımlar ve değişik açılımlar kazanması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Zıpkınkurt, EMİTT Fuarı'nın, Edirne'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı.

ETSO meclis üyeleri, meslek komiteleri ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner de fuarda yer aldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Etso, Emitt Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement