Ev Hanımlığından, İş Hayatına geçiş. - Son Dakika
Yerel

Ev Hanımlığından, İş Hayatına geçiş.

Ev Hanımlığından, İş Hayatına geçiş.

Eşine destek olmak için ve boş vakitlerini değerlendirmek adına iş hayatına giren Nazmiye kalın, gerekli belgeleri aldıktan sonra iş yeri kurdu.

18.08.2014 14:57  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyitgazi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin kurslarına katılan ardından girişimcilik eğitimi alan Nazmiye Kalın (32), kendi işinin patronu oldu.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın'ı makamında ziyaret eden girişimci kadın, kişiye özel yapmış olduğu hotkütür çalışmasını Başkan Kalın'a armağan etti.

Girişimci Nazmiye Kalın, yaklaşık 10 ay önce Halk Eğitim Merkezi'nin dikiş nakış, çini ve bilgisayarla dikiş nakış kurslarına 15-20 kişi katıldıklarını fakat sadece kendisinin, küçük tuhafiye dükkanıyla iş yeri açtığını belirtti.

Seyitgazi'de esnaflık yapan tek kadın girişimci olduğunu ifade eden Nazmiye Kalın, şunları bildirdi:

"Eşime destek olmak için ve boş vakitlerimi değerlendirmek adına kurslara gidip belgelerimi aldım. Öncelikle cesaretimi toplayıp iş hayatına atıldım. Eşim de bana bu konuda gereken desteği verdi. KOSGEB'de bize yardımcı oldu ve iş yerimi açtım. Seyitgazi'de bu işi bir tek ben yapıyorum. Gelen talepler üzerine havlu nakışı, dikiş nakış, çini süsleme, hotkütür çalışmaları yaparak siparişleri yetiştirmeye çalışıyorum. Ev hanımlığından iş hayatına atıldığım için çok mutluyum."

Kadınların evde oturmak yerine el becerilerini ortaya koyabilecekleri işler yapmalarını tavsiye eden Nazmiye Kalın, "Kadınlar her işin üstesinden gelebilir. Ev, aile, iş dengesini çok güzel kurabilirler.  Yeter ki kendi işini yapmak isteyen kadınlar cesur ve sabırlı olsunlar" diye konuştu.

-Girişimci kadın sayısının artması için destek verilecek

Başkan Kalın ise ilçedeki girişimci kadınların sayısının artması için gereken desteği vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren bize projeyle gelen herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ev hanımlarımızın da kendi işlerinin patronu olması için çalışmalarımız var. Özellikle kadın girişimcilerimizin sayısını arttırıp, ilçemize ekonomik anlamda canlılık kazandırmak istiyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ev Hanımlığından, İş Hayatına geçiş. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement