Evi Yanan Kişi İçin Kaymakamlık Tarafından Yeni Ev Yaptırıldı - Son Dakika
Yerel

Evi Yanan Kişi İçin Kaymakamlık Tarafından Yeni Ev Yaptırıldı

Akseki'nin Kepezbeleni köyünde 1994 yılında çıkan yangında eşini kaybeden ve evi kullanılmaz hale gelen 67 yaşındaki Cennet Acar'a Akseki Kaymakamlığı tarafından yeni ev yaptırıldı.

20.03.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki'nin Kepezbeleni köyünde 1994 yılında çıkan yangında eşini kaybeden ve evi kullanılmaz hale gelen 67 yaşındaki Cennet Acar'a, Akseki Kaymakamlığı tarafından yeni ev yaptırıldı. Ev, Acar'a teslim edildi.

Kepezbelen köyünde yaşayan Cennet Acar'ın 1994 yılında çıkan yangında zarar gören evinin yerine yenisinin yapılması için Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce onaylandı. Gönderilen 25 bin lira ödenekle Acar için 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan 90 metrekarelik bir evin yapımına başlandı. Yaklaşık 3 ayda  tamamlanan ev, Cennet Acar'a teslim edildi.

Cennet Acar (67), gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni evine taşınmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Acar, "Evim tamamen yanmıştı. İçerisinden hiçbir eşyamı çıkaramamıştık. O günden bu yana yakınlarımın evinde kalıyordum. Akseki Kaymakamlığı bana sahip çıkarak yıllar önce  yanan evimin yerine yeni ev yaptırdı. Yeni evime kavuştum. Çok mutluyum. Devletimizden, milletimizden binlerce defa Allah razı olsun" dedi.

Akseki Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Murat Beşikci ilçe merkez ve köylerinde ikamet edip barınma sorunu yaşayan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmeleri için yeni ev yapımı ya da mevcut evlerin onarımına yönelik yardımların devam ettiğini söyledi.

Barınma yardımıyla sosyal güvenceden yoksun, fakir ve muhtaç vatandaşların kötü koşullara sahip konutlarının, hazırlanacak rapora göre yeniden yapılacağını belirten Beşikci, "İhtiyaç sahiplerinin, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmaması, dul, yaşlı, ailede kronik rahatsızlığı olan birisinin olması, ailede engelli birisinin olması, afet kapsamında bir durumunun söz konusu olması, kişinin kendisine ait tapusunun olması gerekmektedir" dedi.

Kaymakam Beşikci, 2009 yılından bu yana 89  ailenin daha sağlıklı evlerde yaşamasının sağlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Anayasamızın temeli olan sosyal devlet ilkesini hayata geçiriyoruz. Devletin fakir fukarayı koruyup kollama, onları arayıp bulup ihtiyaçlarını tespit etme görevi vardır. Milletin derdi ile dertlenmek sosyal devletin en önemli görevidir. Bizim için her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Biz bunu hayata geçiriyoruz. İlçede bu anlamda mağdur olan diğer muhtaç vatandaşlar için de aynı kararlılıkla çalışmalara devam edilecek." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evi Yanan Kişi İçin Kaymakamlık Tarafından Yeni Ev Yaptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement