Adana'da Evsiz Kalan Aileye Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Adana'da Evsiz Kalan Aileye Yardım Eli

Adana\'da Evsiz Kalan Aileye Yardım Eli

Adana'da kaymakamlık, 3 çocuğuyla sokakta kalan aileye sahip çıktı. Kira ödeyemediği için sokakta kalan 3 çocuklu aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi.

25.08.2014 11:39  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 12 yıl önce evlenen ve Berna adında kızı dünyaya gelen Meryem Tunç (33), kocasıyla anlaşamadığı için evliliğini 6 yıl sonra noktalayıp, eşinden boşandı. Boşandıktan sonra, fırında çalışan Cengiz Can ile dini nikahla yaşamaya başlayan Tunç'un, Cesur ve Barış (4) isimli ikiz çocukları oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan ve merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturdukları evin aylık 200 lira kirasını ödeyemeyen aile, sokakta kaldı.

Ailenin bu durumundan haberdar olan Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine talimat verdi. Görevliler, 3 çocuklu aileyi bir süre misafirhanede tuttuktan sonra yıllık kirası ödenen eve yerleştirdi.

Anne Meryem Tunç, AA muhabirine, evi boşaltmalarının ardından bir hafta sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Devletin kendilerine el uzatmasına sevindiklerini anlatan Tunç, "Devletimizden Allah razı olsun, bize sahip çıktı ve yeni bir eve kavuştuk. Zor günler yaşadık. Allah kimsenin başına vermesin. Benzer sıkıntıyı yaşayanlara Allah yardım etsin. Yardım edilmeseydi sonumuz ne olurdu, bilmiyorum" dedi.

Eşinin iş bulamadığını belirten Tunç, yeni yuvalarında eksik bazı eşyaların tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediğini kaydetti.

Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sosyal yardım ve incelme görevlisi Diyane Yaşar da aileye sahip çıktıklarını belirterek, "Aileye 500 lira para yardımında bulunduk. Çocukları için de para yardımımız sürecek. 11 yaşındaki Berna'nın eğitimine devam etmesi için de gereken destek verilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Evsiz Kalan Aileye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement