Expo Milano'da "Türkiye Milli Günü" - Son Dakika
Güncel

Expo Milano'da "Türkiye Milli Günü"

İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan EXPO Milano'da bugün "Türkiye Milli Günü" etkinliklerine sahne olurken, Türk ve İtalyan çocuklar arasında oynanan futbol maçında, İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini ve eski İnterli futbolcu Okan Buruk yer aldı.

14.09.2015 22:53

İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan EXPO Milano'da bugün  "Türkiye Milli Günü" etkinliklerine sahne olurken, Türk ve İtalyan çocuklar arasında oynanan futbol maçında, İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini ve eski İnterli futbolcu Okan Buruk yer aldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla gerçekleştirilen "Türkiye'nin Milli Günü" etkinlikleri kapsamında, bir çikolata firmasının sponsorluğunda çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Türk ve İtalyan 12 yaş altı çocukları bir araya getiren futbol maçına, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini ile 2001 ile 2004 yılları arasında İnter formasını terleten eski milli futbolcu Okan Buruk katıldı.

Maçtan önce bir konuşma yapan Mancini, 2 sezon önce Galatasaray'ı çalıştırmasına atıfta bulunarak, "Size birkaç kelimeyle, oradaki tecrübemin fantastik geçtiğini söyleyebilirim. İstanbul büyüleyici bir kent. Ben orada sanki İtalya'daymışım gibi yaşadım. Türkiye'de çok iyi yemekler yeniyor. Çok güzel, olağanüstü bir ülke. Gerçekten gidilmesi gereken bir yer" diye konuştu.

Okan Buruk ise 14 sene önce top koşturduğu şehirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mancini ve Buruk'un mini sahada kaleye topuk vuruşuyla gol atmaya çabalamaları keyifli anlara sahne olurken, eski bir forvet olan Mancini, üçüncü denemede topu ağlarla buluşturmayı başardı.

İkilinin şovunun ardından, çocukların karşılaşması yapıldı.

-Buruk: "Burada evimde gibiyim"

Okan Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EXPO Milano'daki "Türkiye Milli Günü" etkinlikleri  için bir dönem yaşadığı kente geri geldiğini belirterek, "Buraya ne zaman gelsem, açıkçası kendimi evimde gibi hissediyorum. Üç sene yaşadım. Her yerini çok iyi biliyorum. İtalya'daki arkadaşlarım, burada olan çevrem, beni çok rahat ettiriyor" diye konuştu.

Eski takımı İnter'in dün Milano derbisinde ezeli rakibi Milan'ı yenmesiyle ilgili olarak da genç teknik adam, "Maç çok güzeldi. Inter'in kazanması çok önemliydi. Uzun yıllardan sonra İnter, lige çok iyi başlangıç yaptı. Tabii Milan'ı yenmesi ayrı bir mutluluk. Ben de eski bir Interli olarak sevindim. Burada insanların sokakta yeniden İnter formalarıyla dolaşmaya başlaması, o havanın İnter taraftarında tekrar yakalanması çok güzeldi. Mancini'yi de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik öncesi Mancini ile görüşmesine değinen Buruk, Türkiye'yle ilgili konuştuklarını aktararak, "Biraz Türkçe kelimelerin üstünden geçtik. Unuttuğu kelimeleri sordu. Türkiye'de ligin gidişatını, kimin daha şanslı olacağını sordu. Tabii ki o da daha önce Türkiye'de çalıştığı için yakından takip ediyor" şeklinde konuştu.

Okan Buruk, kendisinin de Mancini'ye, ileride bir hafta İnter antrenmanlarını takip etmek istediğini aktardığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo Milano'da 'Türkiye Milli Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement