Eyüplü Vatandaşlardan Türbe Ziyaretlerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Eyüplü Vatandaşlardan Türbe Ziyaretlerine Yoğun İlgi

Ramazan ayı dolayısıyla Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen turlara katılan vatandaşlar, İstanbul’da önemli türbeleri ziyaret etme fırsatı buluyor.

15.06.2016 10:44

Ramazan ayı dolayısıyla Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen turlara katılan vatandaşlar, İstanbul'da önemli türbeleri ziyaret etme fırsatı buluyor.

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle Eyüplülere eski Ramazanları yaşatmaya devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla Eyüplülere, türbe ziyaretleri için özel turlar düzenleniyor.

Sıcak yaz günlerinde oruçlu vatandaşların cami ve türbe ziyaretlerini kolaylıkla yapabilmesi için organize edilen özel tura, Eyüplüler büyük ilgi gösteriyor. Sabah erken saatlerde otobüslere binen vatandaşlar, İstanbul'daki önemli türbeleri ziyaret ederek ibadetlerini gerçekleştirebiliyor. Ziyaret programında, Telli Baba Türbesi, Hz. Yuşa Kabri, Akbaba Sultan Türbesi, Uzun Evliya Türbesi gezilen yerler arasında bulunuyor. Ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikte Eyüplüler hem türbeleri ziyaret edip ibadetlerini yapıyor, hem de türbeler için getirtilen özel rehber ile tarihi yerler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Eyüp Sultan'dan başlayan turun ilk durağı Anadolu Kavağı'nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi oldu. Vatandaşlar Hz. Yuşa'nın kabri başında dualar etti. Mutluluklarını ve heyecanlarını gizleyemeyen vatandaşlar, türbe ziyareti sonrası duygusal anlar yaşadı.

"BU GEZİLERİ RAMAZAN BOYUNCA HER GÜN DÜZENLEYECEĞİZ"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, türbe ve cami ziyaretlerini içeren turlara Ramazan'da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Vatandaşların taleplerini dikkate aldıklarını ifade eden Başkan Aydın, "Eyüp Sultan, Hz. Yuşa ve Telli Baba türbelerini kapsayan turları ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bu mini gezileri Ramazan boyunca her gün düzenleyeceğiz. İnsanlarımız, türbeler ve camileri ziyaret edip, dua etmek istiyor. Yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Hz. Yuşa Türbesi'nin ardından turun ikinci durağı Rumelikavağı'nda bulunan Telli Baba Türbesi oldu. Daha çok, evlenmek isteyen genç kızların gittiği Telli Baba Türbesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, mescitte namaz kıldı, türbedeki tellerden alarak dilekte bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüplü Vatandaşlardan Türbe Ziyaretlerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement