Eyyübiye'de Kanser Taraması - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye'de Kanser Taraması

Eyyübiye\'de Kanser Taraması

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, Halk Sağlığı İl Müdrülüğü tarafından vatandaşlara yönelik ücretsiz kanser taraması düzenlendi.

25.12.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediyesi ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan ve Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kişilere yönelik, 'kanser konusunda düzenli tarama ve eğitim programı', Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hayati Harran-i Kadın kültür Merkezinde düzenlenen program ile start aldı.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi, kanser farkındalığını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Oluşturulan kamu spotları, düzenlenen kanser eğitimleri ile il genelinde kansere karşı bilinç seviyesini arttırmak amacıyla son olarak Eyyübiye belediyesi ile protokol imzalandı. Yapılan protokol gereği Eyyübiye ilçe belediyesi işbirliğinde Eyyübiye'de ikamet eden vatandaşlara kanser konusunda düzenli tarama ve eğitim verilmesi planlanıyor. Eyübiye'de start verilen taramalara Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, Müd. Yrd. Uzm. Dr. Deniz Utku Altun, Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan katıldı.

Eyyübiye Belediyesine Bağlı Kadın Destek merkezinde Kur'an kurslarında ve ilçede bulunan mahalle temsilcileri ile belirlenen mekânlarda eğitim ve taramaların önümüzdeki dönemlerde devam edeceği belirtildi. Yaklaşık 6 ayda bitirilmesi planlanan tarama ve eğitimlerin il merkezinin yanı sıra diğer ilçelerde de devam edeceğini belirten Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla "Bizler taramaları şikayet beklemeden tüm bireylere yapıyoruz. Taramalardaki genel maksatta budur, hastalık vuku bulmadan yapılmasıdır. İlimizde bu tarama programlarına katılımı sağlamak ve birçok kadını tarama programımıza dâhil etmek için mahalle mahalle dolaşmaktayız. Ulusal kanser tarama standartlarına göre 30 yaş üstü evli kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması için HPV DNA testi yapılmaktadır. meme kanserini erken evrede teşhis Etmek için 20 yaşından sonra her kadına kendi kendine meme muayenesinin yanı sıra 40 yaş üstü her kadına mamografi çektirmesi gerekmektedir. Ayrıca kolon yani kalın bağırsak kanseri için 50 yaşından sonraki her bireye gaitada gizli kan testi yapılması gerekmektedir. Bizler bu tarama programlarını Aile Hekimlerimiz dede sürdürmekteyiz. Urfalılardan isteğimiz yapılan tüm tarama programlarına katılıp kendi sağlıklarını önemsemeleridir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye'de Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement