Facebook'a Dislike (Beğenmeme) Seçeneği Gelebilir - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'a Dislike (Beğenmeme) Seçeneği Gelebilir

Facebook\'a Dislike (Beğenmeme) Seçeneği Gelebilir

Beğeni sayınız arttıkça mutlu olursunuz. Ya tersi olsa?

12.12.2014 12:09
Mahmut Saral - -

Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook için birçok yeni fikir masada. Bu fikirlerden bir tanesi de Dislike, yani beğenmeme seçeneği. Aslına bakarsanız, bu konu hakkında daha evvel de birçok haber gelmiş ve biz de sizlerle paylaşmıştık.


Facebook, insanların Like butonu kullanmaktan hoşlandığını düşünüyor. Bu, Like sayısı yüksek olan kullanıcıları da memnun ediyor çünkü. Ancak Dislike seçeneğinin de moral bozukluklarına yol açabileceği ve Facebook'un cazibesinin düşmesine sebep olabileceği endişesi var. Yine de Dislike seçeneğinden vazgeçilmiş değil.


Faebook'un patronu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde bir söyleşiye katıldı ve sorulan sorular arasında bu da vardı. Zuckerberg, sempati duyma veya empati kurmak için Like butonunun önemli olduğunu, ancak dislike seçeneğinin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor. Yine de "dislike hakkında düşünüyoruz" demeyi ihmal etmemiş. Ancak bunun bir buton olarak değil de farklı bir şekilde hayata geçirilme olasılığı da var.


Zuckerberg, Facebook'ta yer alan birçok kişinin gerçek isimleriyle bu platformu kullanmasının da Facebook kültürü için çok önemli olduğunu ekliyor.


Peki siz ne dersiniz? Sizce beğenmeme seçeneği olmalı mı?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'a Dislike (Beğenmeme) Seçeneği Gelebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement