Fas'ın İstanbul Başkonsolosu, Engelliler Sarayı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Fas'ın İstanbul Başkonsolosu, Engelliler Sarayı'nı Ziyaret Etti

Fas'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Sbihi, eşi Merien Sbihi ile Sosyal ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Rabia Bassima, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti.

18.09.2014 15:24

Fas'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Sbihi, eşi Merien Sbihi ile Sosyal ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Rabia Bassima, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkonsolos Sbihi ve beraberindekiler, Engelliler Sarayı'nda kursiyerlerin ürünlerini inceledi. Sbihi, sergi bölümünde beğendiği 2 tabloyu satın aldı.

Sbihi, mekanın, engellilerin adına yakışır bir saray olduğunu belirterek, "Birçok ülkeyi gezdim. Böyle mükemmel bir tesis görmedim. Şaşkınlık içindeyim. Engellilere göstermiş olduğunuz önem ancak böyle bir tesisle anlatılır" ifadelerini kullandı.

Sosyal ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Rabia Bassima, Engelliler Sarayı'nın sadece dış görünümüyle değil, çalışmalarından da çok etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tesise gelmeden önce bizi bilgilendirmişlerdi. Tahminlerimizin ötesinde bir sosyal alanla karşılaştık. Buradan örnek alacağımız birçok proje var. İlerleyen zamanlarda bir ekip göndererek çalışmaları örnek alıp faydalanacağız. Engelliler için böyle bir tesis kazandırdıkları için Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yı ve ekibini gönülden kutluyorum."

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Fas'ın İstanbul Başkonsolosu Sbihi'ye ilçe hakkında bilgi verdi.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için bütün imkanlarını kullandıklarını anlatan Çağırıcı, "Onların mutluluğu, Bağcılar'ın mutluluğudur. Engelliler için yapılan böyle kapsamlı bir tesis Türkiye'de de Avrupa'da yok. Faslı misafirlerimize bu konuda elimizden gelen desteği veririz. Dileğimiz şudur ki; sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde böyle tesisler olsun, engelliler evlerinden çıkıp soysal hayata kavuşsun" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'ın İstanbul Başkonsolosu, Engelliler Sarayı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement