Fas'taki Libya Uzlaşı Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Fas'taki Libya Uzlaşı Görüşmeleri

Fas'ın sahil kenti Sahirat'ta bir araya gelen Libyalı tarafların, Birleşmiş Milletlerin (BM) sunduğu çözüm önerisi üzerinde büyük oranda uzlaştığı bildirildi.

28.06.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'ın sahil kenti Sahirat'ta bir araya gelen Libyalı tarafların, Birleşmiş Milletlerin (BM) sunduğu çözüm önerisi üzerinde büyük oranda uzlaştığı bildirildi.

İlk kez aynı masa etrafında toplanan, Trablus'taki Milli Genel Kongre ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisinden heyetler, BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon gözetiminde yaptıkları görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisinin diyalog komitesi üyesi Ebubekir Buayra, taraflar arasındaki toplantı aşamasının sona erdiğini ve BM'nin önerisi üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi. Buayra, anlaşmazlık konusu noktaların ise basit ve halledilebilir olduğunu ifade etti.

Diyalog görüşmelerinde bağımsızları temsilen bulunan Ahmed el-Abbar, bugünkü görüşmelerden olumlu izlenimler aldıklarını ve BM'nin önerisinin imzalanmasını beklediklerini kaydetti.

Trablus'taki Milli Genel Kongre heyetinin başkanı Salih el-Mahzum ise "İlerleyen saatlerde BM'nin önerisi üzerinde anlaşmaya varıldığının açıklanmasını umuyorum" dedi.

Libyalı taraflar arasında daha önce gerçekleştirilen diyalog görüşmeleri, BM Özel Temsilcisi Leon'un taraflarla ayrı ayrı temasıyla sürdürülüyor, heyetler aynı masa etrafında bir araya gelmiyordu.

Sahirat kentinde 8 ve 9 Haziran'da da BM gözetiminde Libyalı taraflar arasında diyalog görüşmeleri gerçekleşmişti. Leon, bu görüşmede ulusal birlik hükümeti kurulmasını, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin yasama konseyi olarak kabul edilmesini ve yüksek devlet, yüksek yerel yönetim, yeniden imar, anayasa hazırlama ile savunma ve güvenlik konseylerinin kurulmasını öngören yeni çözüm taslağını sunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'taki Libya Uzlaşı Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement