Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi Hayata Geçiyor

Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi Hayata Geçiyor

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediyesi "Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi" Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde kentsel dönüşüme alınarak kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

02.04.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediyesi "Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi" Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde kentsel dönüşüme alınarak kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Büyükşehir Belediyesi ile paylaştığımız en önemli proje Fatsa'nın şehir merkezi açısından öncelikle beklediği projelerden bir tanesi Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi. Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi'ni biz zaten daha önce programımıza almıştık. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bey bunu gerçekten çok beğenmişti ve 'bunu biz yapalım' demişti. Ardından bu projemizi mega proje olarak açıklamıştı. Şu anda uygulamaya en yakın projelerden bir tanesi de Cumhuriyet Meydanı Projesi'dir. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Ordu ilimize gelmiş ve burada kentsel dönüşümle ilgili bir protokol imzalamıştık ve bu protokol içerisinde projeler içerisinde Cumhuriyet Meydanı projemizin yenilenmesi vardı. Son bir yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da başkanlığında çok ciddi bir çalışma yaparak kentsel dönüşüm projesi hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı'na kaynak oluşturacak. Cumhuriyet Meydanı'nda yıkılacak binaların istimlakı Evkaf Mahallesi'nde Harikalar Diyarından kaynak sağlanarak elde edilecek. Buradaki binaların istimlakı için Harikalar Diyarından geri dönüşümünü beklemeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki binaların istimlakı önceliklidir" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement