Felipe Melo Ceza Alacak Mı - Son Dakika
Spor

Felipe Melo Ceza Alacak Mı

Felipe Melo Ceza Alacak Mı

Emre'ye yaptığı hareketler nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edilen Melo'ya talimatlar gereği oynamama cezası verilemiyor ancak yaptırım uygulanabiliyor.

10.04.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray- Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor... Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, derbi maçla ilgili raporlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na teslim etti.

DEMİRÖREN NE DEMİŞTİ ?

Karşılaşma ile ilgili en çok merak edilen konu ise Emre Belözoğlu'na yaptığı hareketler nedeniyle Galatasaraylı Felipe Melo'ya bir ceza çıkıp çıkmayacağı. Yaşanan olayla ilgili Beyaz TV'ye açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Melo'ya maalesef ceza veremiyoruz. Ancak şikayet olursa Etik Kurulu'na sevk edebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

CEZA YOK AMA...

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın raporlarında Brezilyalı oyuncunun yapmış olduğu hareket yer almayınca Melo, PFDK'ya sevk edilmemişti... Etik Kurulu'na sevk edilen Felipe Melo'ya talimatlar gereği oynamama cezası verilemiyor, ancak yaptırım uygulanabiliyor.

İHLALİN NİTELİĞİNE GÖRE CEZA

Kurul, Melo'ya ihlalin niteliğine göre, uyarma, kınama, huzurda kınama, yazılı ya da görsel medya aracılığı ile kınama veya ihlalin toplumdaki olumsuz etkilerini gidermeye yönelik olarak 'kişinin konferans vermesi' veya 'engelli sporcularla ilgili organizasyonlara katılması' gibi sportif ve eğitici yaptırımlar verebilecek.

KABUL ETMEZSE DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLECEK

Melo'nun, konferans vermeyi veya engelli sporcularla ilgili organizasyonlara katılmayı reddetmesi durumunda Disiplin Kurulu devreye girecek. Futbol Disiplin Talimatı'nın "Talimatlara aykırı hareket maddesi" uyarınca disiplin cezası verilebilecek.

Ancak periyodik olarak toplanmayan ve üyelerinin bir kısmı yurt dışında bulunan etik kurulunun ne zaman bir araya geleceği ve karar vereceği ise tamamen belirsiz.

Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • cemil: verilsin ceza terbiyesizlik 35 15 Yanıtla
  • gerçekler: bu terbiye yoksunu ve kötü örnek meloya ceza yetmez bırakın cezayı Türkiyeden bile kovulmalı,emre,mereleş,alves,sabri,vb futbolculara da daha akıllı olmaları futbol futbol oynamıyorsanız bırakın bu işi denmeli... hiç bir takıma ve takım futbolcusuna centilmenlik dışı hareketlerle ve hile ile etik dışı yollardan maç kazanmak yakışmıyor... 21 16 Yanıtla
  • hakan aygün: bence melo defolup gitmeli bu türkiyeden şerefsiz 20 13 Yanıtla
    serkan: emre 15 senedir defolup gitmedi meloyada 15 sene dayanılır 0 0
  • hasan karataş: hangi ceza ne cezası siz Allahınıza şükredin ki adama bir de madalya takmasınlar bu yaratık Türkiye ye futbol dersi veryor bizde kuzu kuzu seyredyoruz kimseden tık yok bu yaratığa futbolun yeni versyonlarının mucidi diye madalya ve teşekkür belgesi vermezlerse şaşarım bu şerefsiz avrupada böyle bir hareketi yapabilir mi bazı kuş beyinliler de emre ye faturayı kesmek istiyorlar emre de bir insan emrenin yaptığı hareketleri gösteryorlar peki birde emreye yapılanları göterip öyle eleştirsenize bunu yapamazsınız çünkü konuşacak lafınız kalmaz 13 12 Yanıtla
  • dyg: Adam olamadıktan sonra işini harika yapmanın bir anlamı yok. 12 7 Yanıtla

Advertisement