Fenerbahçe Maçının Ardından... Fenerbahçe Maçının Ardından... - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe Maçının Ardından... Fenerbahçe Maçının Ardından...

Fenerbahçe Maçının Ardından... Fenerbahçe Maçının Ardından...

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN.

05.11.2011 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN: "BUGÜN KALİTEMİZDEN ÇOK UZAKTIK"

"BUNU KAZA OLARAK DEĞERLENDİRELİM"

SivasSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RIZA ÇALIMBAY: "BİR GAYİBİYETLE LİG BİTMİYOR"

"HEM OYNATMADIK, HEM DE OYNADIK"

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'a 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mağlubiyetle ilgli olarak, "Bugün genel olarak rakibin dirençli oyununa karşı direnci kıracak durumumuz yoktu. Milli maçtan sonra hatalarımızı değerlendireceğiz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Sivasspor kendi oyununu bizim Karabük karşısındaki oyun anlayışımız gibi, bir adım daha ileri götürerek ve şartlarını zorlama halini ortaya koydu. Maçın genel özeti buydu. Belki son 5-10 dakika hariç oyunu dikte etti. Direnç gösteremedik. Sivasspor bugün hakikaten sonucu alana kadar ve son dakikaya kadar kendi oyunu konusunda büyük baskıyla bizi hataya zorladı. Biz de bu dirence karşılık veremedik. Uzun zamandır başarılı olduğumuz veya başarısız olduğumuz maçlar oynadık Zaman-zaman lehimize ve aleyhimize sonuçlar oldu. Maçların içinde de kırılmalar oldu. Son zamanlarda bu maçın tamamında oynadığımız gibi seviyemizin altında olduğumuz maç hatırlamıyorum. Maçı tekrar izleyip değerlendirmemizde fayda var. Son 10 dakikaya kadar pozisyonumuz olmayan maçtı. Fenerbahçe için kolay görülen bir durum değildi. Sivasspor'u oynadıkları iyi futboldan dolayı kutluyorum" dedi.

27 maçlık yenilmezlik serisinin bozulmasına da değinen Kocaman, "Seriler veya benzeri şeylerden ziyade maçı kazanacak motivasyonu sağlamak ve maçtaki aksiyonları yerine getirmek önemli. Yeni Malatya maçıyla başlayan dip yaptığımız dönemden itibaren. O günkü artılar, bugünkü eksileri milli maç arasından sonra konuşmamız gerektiği kanaatindeyim. Bizi son dönemlerde şampiyonluğa götüren etkenlerden biri kalitemizdi. Bugün bunların çok uzağındaydık. Rakibimizi kutlamaktan başka yapacağımız bir şey yok. Bugün genel olarak rakibin dirençli oyununa karşı direnci koyacak durumumuz yoktu. Benim oyunla ilgili genel düşüncem buydu. Bunun nedenlerini maçı tekrar izledikten sonra neden sonuç bağlantısı kurabilirim" şeklinde konuştu.

Karabük maçından sonra takımın yenilmez olduğu söylentilerinin yayıldığını belirten Kocaman, "Özellikle Karabük maçı bizim yenilmez olduğumuz yönündeki söylemlerin dillendirilmesine vesile oldu. Bizi bu hale getiren faktörler neydi. Bugün bu kadar seviyemizin düşük olmasının nedeni neydi, değerlendirmesini yapacağız." diye konuştu.

Fenerbahçe ile ilgili konuşulanların abartıldığını, bu maça gelirken Cüneyt Çakır atamasının, 'Onunla büyük takımlar kaybetmiyor' söylemiyle ifade edildiğini hatırlatan Kocaman, "Futbolun dışında zaten bir süreç var. Sistematik olarak gözüküyor. Çeşitli vesilelerle bunlar abartılarak sunuluyor. Büyük resimler içine küçük parçalar konuluyor. Bunlar kendi irademizle bugüne kadar zorlayarak aşabildiğimiz konulardı. Bu konuda da eksik kaldık. Bunlarla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe futbol takımı bugüne kadar ki azmiyle üstesinden gelecektir. Bunu kaza olarak değerlendirelim. Mücadele etmeden maç kazanmanın kolay olmadığı düşüncesini tekrar takım olarak yakalarız" dedi.

Şike soruşturmasında iddianamede Fenerbahçe'nin suçlu olduğu yönündeki söylemlerin insan olan herkesi etkileyeceğini belirten Aykut Kocaman, "Bunu çeşitli vesilelerle dile getirdim. İnsan olanın etkilenmeme şansı yok. Bu çok doğal. Olumlu etkiliyor, şahene oluyor diyecek halimiz yok. Bugünkü maç bu düşüncelerin parelerinde değildi. Genel olarak etkilenmediğimizi söylemek insanın tabiatına aykırıdır. Hepimiz canlı etten kemikten insanlarız. Bunlar sezon sonuna kadar gidecek ve bununla yaşamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bugünkü maçta takım olarak kötü oynadıklarını belirten Kocaman, "Son dönemde bu kadar top kaybeden Fenerbahçe azdır. Her tarafta top kaybı yaptık. Genel sıkıntı kolektif anlayışın eksikliğiydi. Takımın bütününde sıkıntı vardı.

Birinci golde ofsayt olduğu söyleniyor ama görmedim. Hakemlerin 5-10 dakikalık bölümlerdeki davranışlarından bazı şeyler gözüküyor. Bugünkü hakem ülkenin elit hakemlerinden biri. Ofsayt ve penaltı anlık şeyler ve kaçabiliyor. Cüneyt Çakır doğal hatalarıyla hakkaniyetli bir maç yönetti" şeklinde konuştu.

SivasSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RIZA ÇALIMBAY: "BİR GAYİBİYETLE LİG BİTMİYOR"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise maçı çok önemsediklerini belirterek, "Zor bir periyoda girdik. Beşiktaş maçında da iyi oynamıştık ama goller kaçırmıştık. Bu maçtan da mutlaka puan ve puanlar almamız gerekiyordu. Maçın başından sonuna kadar arkadaşlarımız verilen görevleri harfiyen yaptılar. Ama bir galibiyetle lig bitmiyor. Önemli olan bu istikrarı sürdürmemiz. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hepsi verilen görevleri yaptılar. Fenerbahçe iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Alex'in olmaması Fenerbahçe için dezavantaj oldu. Çünkü özellikle duran topları etkili kullanıyordu. 3 gün önce tempolu bir maç oynadılar o da avantaj oldu. Ama maçın başından sonuna kadar mükemmel bir maç oynadık. İnşallah bundan sonra da aynı performansı göstermemiz gerekiyor. Beni en çok sevindiren şey; son maçlarda en çok pozisyona giren takımız. Ama çoğunu değerlendiremiyoruz. Ben takımdan memnunum. Lig çok uzun, önemli olan istikrarı devam ettirmek" diye konuştu.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, rakibin etkili olduğunu belirterek, "Bugünkü asıl olan Sivasspor'un mücadelesiydi. Beraberlik için bile gerekeni yapamadık, çünkü gerçekten iyi oynadılar. Arkasına sığınacağımız yorgunluk yanlış olur. Sahada Sivasspor gerçeği vardı. Onları tebrik ediyorum." dedi.

Yobo ise maçtan önce galibiyet düşüncesi ile geldiklerini belirterek, fizik yorgunlukla birlikte takımda düşüş olduğunu ve maçı çeviremediklerini söyledi.

Sivassporlu Kıvanç Karakaş ise, "Rakibimiz güçlü bir takım. 27 maçtır yenilmeyen bir takımdı. Yendiğimiz için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımız çok iyi mücadele etti. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Uğur Kavuk da, "Bugün sahada inanan mücadele eden bütün hırsıyla sahaya hükmeden Sivasspor vardı. Rakibimizi iyi analiz ettik. Daha fazla mücadele etmemiz gerekiyordu ve bunu başardık. Bu galibiyeti kalbi bizimle atan bütün insanlara armağan ediyoruz." diye konuştu.

Kaleci Milan Borjan ise, "Çok zor bir maç oynadık. Antrenörün bizden istediği her şeyi yaptık. Biz çok iyi bir şekilde savunma yaptık ve bunun sonucunu aldık. Herkes takım için oynadı, kimse şahsi oynamadı. Bu galibiyeti bütün medyanın önünde başkanımıza hediye etmek istiyorum. Eğer bizi izliyorsa onun arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum." dedi.

Pedriel Suarez de, "Çok zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Hava koşulları da elverişsizdi. Fenerbahçe buraya iddialı geliyordu ama biz daha iyi mücadele ettik ve kazandık" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe Maçının Ardından... Fenerbahçe Maçının Ardından... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement