Fernandao'nun Milli Takım Hayalleri Suya Düştü - Son Dakika
Spor

Fernandao'nun Milli Takım Hayalleri Suya Düştü

Fernandao\'nun Milli Takım Hayalleri Suya Düştü

Fenerbahçeli Fernandao'nun Ay-Yıldızlı formayı giyme düşüncesi FIFA'ya takıldı. FIFA, ülkede 18 yaşından sonra 5 yıl kesintisiz ikâmet şartı arıyor.

07.11.2015 13:24  Güncelleme: 13:40

Euro 2016 finallerine direkt katılmayı başaran A Millî Futbol Takımı'mızın hocası Fatih Terim, 23 kişilik aday kadroyu şekillendirme çalışmalarına başladı. Ay-Yıldızlıların en zayıf olduğu bölgelerin başında forvet geliyor. Otoritelere göre; Burak Yılmaz'ın dışında 'üst düzey' denilebilecek ikinci bir isim şimdilik yok. Bu gerçeği gören Fatih Terim ise Bursaspor'da parlayan, rüştünü Fenerbahçe'de de ispatlayan Fernandao'yu, finallerde oynatmayı düşündü. Bununla ilgili derinlemesine araştırmaya girildi. Ancak Futbol Federasyonu'nun önünü, 2008'de yürürlüğe giren FIFA talimatnamesi kesti.

MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAYA CAN ATIYOR

Ay-Yıldızlı ekipte ter dökmeye sıcak bakan Fernandao, bu konuyla ilgili sorular üzerine hep olumlu cümleler kurdu. Hatta Fenerbahçe gazetesinin 143. sayısındaki röportajında, "Teklif gelmesi halinde Türk Milli Takımı'nda seve seve oynarım. Öneriyi net bir şekilde kabul ederim ve bu kariyerimin zirvesi olur. Konsantrasyonumu her zaman korumalıyım ki şartlar oluştuğunda Türkiye'ye yardımcı olabileyim. Bu ülkede yaşamaktan mutluyum." ifadelerini kullandı.

HAYALLERİNİ SUYA DÜŞÜREN GEREKÇELER

Peki taraflar bu kadar istekliyken Mehmet Aurelio'da olduğu gibi Brezilyalı neden Kırmızı-Beyazlı formayı giyemiyor? Bu sorunun cevabı, FIFA talimatlarında gizli. FIFA'nın talimatnamesinde millî futbolcularla ilgili 5. madde şöyle: İkamet şartı aranmaksızın, o ülkenin pasaportuna sahip olan kişi, o ülke federasyonunu temsil eden takımda oynayabilir. 6. madde ise şöyle diyor: Birden fazla resmi takımda oynama uygunluğu bulunan oyuncu, aşağıdaki koşullardan birini taşıması halinde bu ülke federasyon takımlarının birinde millî müsabakada oynayabilir. 28 yaşındaki Fernandao öncelikle çifte vatandaşlık hakkı olmadığı için bu maddeye takılıyor. 2008'de değişen kuralda iki yıl ikamet şartı aranması ise o ülkeyi temsil edebilecek durumda olan oyuncular için geçerli. İki yılı doldurmuş olsa bile bu madde Sambacı için uygulanamıyor. 7. madde ise uyruğun yeniden kazanılmasını içeriyor. Ancak burada da 18 yaşını aştıktan sonra ülkede kesintisiz 5 yıl ikamet şartı isteniyor. Bu kriteri de yerine getirmeyen Fernandao'nun, Fransa 2016'da Türkiye adına boy göstermesi imkânsızlaşıyor. (Kaynak: Zaman)

Son Dakika Spor Fernandao'nun Milli Takım Hayalleri Suya Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • 1i: Eğer islam ahlakını,demokrasiyi,barışı,dürüstlüğü,aklımızı kullanmayı,düşünmeyi,çok kelimeler kullanarak güzel ve kibar konuşabilmeyi,çağdaş espiriyi,kültürü,bilimi yeterince bilebilseydik/anlayabilseydik,böyle üzücü olaylar kolay kolayına başımıza gelmez.Ama biz kendimizi boş,anlamsız ve saçma şeylerle (diziler,filimler,müzikler,moda,alkol,sigara,sosyal medya/sanal yaşam,kahvehaneler,maçlar ,kumar,şans oyunları ) zamanımızı harcıyoruz. 3 3 Yanıtla
  • kılıç ustası: fernandao da haklı,o da biliyor Brezilya milli takımına alınmayacağını.... 5 0 Yanıtla
  • Ömer: He zaten şu aday kadrodan birisi dese ki ben Brezilya milli takımında oynamak istiyorum adamlar hangisini seçeceğini şaşırır değil mi kılıç ustası 0 0 Yanıtla

Advertisement