'Fethiye Lezzeti Projesi'ne Büyük Ödül - Son Dakika
Kültür Sanat

'Fethiye Lezzeti Projesi'ne Büyük Ödül

Dünya Turizm Örgütü, Fethiye'de turizm ve tarım alanında yenilikçi girişimler yapan ve 5. yılına giren "Fethiye Lezzeti Projesi"ne "Ulysses" ödülü verdi.

24.01.2015 12:15  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ), "Fethiye Lezzeti Projesi"ne 2014 yılının "sivil toplum kuruluşlarında yenilikçilik" alanında büyük ödülünü verdi.

DTÖ, bu yılki "Ulysses" ödüllerini açıkladı. 2003 yılından bu yana farklı kategorilerde Ulysses ödülleri dağıtan DTÖ, "sivil topum kuruluşları tarafından yapılan en iyi yenilikçilik projeleri" kapsamında "Fethiye Lezzeti Projesi"ni ödüllendirdi.

Projenin mimarı olan "The Travel Foundation" (Seyahat Vakfı) adlı kuruluş önderliğinde yürütülen "Fethiye Lezzeti" projesi beşinci yılına girerken, proje kapsamında Fethiye'deki otellerin daha fazla yerel yaş meyve ve sebze kullanımına teşvik edilmesi için bölgedeki çiftçilerle eğitim ve üretim çalışmaları yapılıyor.

Madrid'de 28 Ocak'ta başlayacak uluslararası turizm fuarı FITUR'da "Fethiye Lezzeti Projesi"ne ve diğer "Ulysses" ödülü sahiplerine ödülleri verilecek. FITUR sırasında ayrıca bu ödülü geçmişte ve şimdi alan, dünyanın dört bir yanından gelen farklı projelerin temsilcileri tecrübelerini paylaşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Fethiye Lezzeti Projesi'ne Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement