Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, FETÖ'nün, Anayasa'daki "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine kastettiğini belirtti.

23.07.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, FETÖ'nün, Anayasa'daki "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine kastettiğini belirtti.

Kütük, konfederasyon genel merkezinde, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin düzenlediği toplantıda, olaylar sırasında yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi.

Yurt genelinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini hatırlatan Kütük, kamuda birçok kişi hakkında adli, idari soruşturma başlatıldığını ve açığa almalar olduğunu söyledi.

Kütük, " 15 Temmuz'da gerçekleşen kanlı darbe girişiminin, devletin her kademe ve kurumuna sızmış silahlı terör örgütünce gerçekleştirildiği, yine devletin yetkili kişileri ve organlarca açıklanmıştır. Bu terör örgütünün amacı hiç kuşku yok ki devletimizin, Anayasa'mızda ifadesini bulan 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kastetmektir." diye konuştu.

OHAL'in en kısa sürede yürürlükten kaldırılarak olağan hukuk düzeni içerisinde şüphelilerin durumunun adil olarak ortaya çıkarılmasını isteyen Kütük, bir an önce komşu ve bölge ülkelerle dostluk ve karşılıklı iş birliği içinde ilişkiler kurulması gerektiğini ifade etti.

"Birleşik Kamu-İş her türlü darbeye de her türlü teröre de karşıdır." diyen Kütük, Cumhuriyet'e, devlete, ülkeye, demokrasiye sahip çıkmak için alanlarda olmanın yurttaşlık görevi olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement