Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Siirt Temsilciliği öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde yer alanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

23.07.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Siirt Temsilciliği öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde yer alanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

HUDER Siirt Temsilcisi Murat Bülbül, Siirt Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış FETÖ üyeleri tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin halk iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanını ve hükümetini silah yoluyla ve zorla devirmek suretiyle devleti ele geçirme amaçlı hain bir darbe kalkışması olduğunu, bu gerekçeyle vatandaşların darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunması için kampanya başlattıklarını söyledi.

Toplanan ilk suç duyurusu dilekçelerin teslim edildiğini belirten Bülbül, 15 Temmuz'da Türk siyasi tarihinin en kanlı ve karanlık yüzü olan bir darbeyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde yuvarlanmış, çöreklenmiş ve talimatlarını yurtdışından alan bir kısım cuntacıların, mevcut anayasayı değiştirmek, cumhurbaşkanını öldürmek, Meclis ve hükümete karşı isyanlar çıkararak görevlerine engel olmak amacıyla bir kalkışma hareketine geçtiğini aktaran Bülbül, cumhurbaşkanı ve halkın dirayetiyle, darbecilerin milletten darbe yiyerek, bu girişimlerinin akamete uğradığını dile getirdi.

Dernek olarak kampanya başlattıklarını bildiren Bülbül, haklarında halen resmen soruşturma yürütülen darbecilerden şikayetçi olmak için adliyede bulunduklarını aktardı.

Kampanya süresince vatandaşlara ücretsiz dilekçe hazırlamaları ve suç duyurusunda bulunmaları için her türlü desteğin verildiğini ifade eden Bülbül, "Başlattığımız kampanya çerçevesinde suç duyurusu 10 dilekçeyi teslim ettik. Bundan sonra da halkımızın diğer kesimlerinin bu kampanyaya desteklerini talep ediyoruz, bekliyoruz. Dilekçe yazma hususunda da talepleri olmaları halinde dernek olarak her türlü yardımı kendilerine yapacağımızı da bildiriyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement