Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mehter takımı detayı İş makinesi detayı Kalabalık vatandaş detayı Mevlit ve Kuran'ı Kerim okuma detayı Genel detaylar Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" devam ediyor.

26.07.2016 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mehter takımı detayı

İş makinesi detayı

Kalabalık vatandaş detayı

Mevlit ve Kuran'ı Kerim okuma detayı

Genel detaylar

Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" devam ediyor. Edremit ilçesindeki, demokrasi nöbetinde ilçe kaymakamı ve daire müdürleri kalabalığa Türk Bayrağı dağıttı. Balıkesir Mehter Takımı ise çaldığı marşlarla demokrasi nöbetine destek verdi.

Edremit'te bugünkü demokrasi nöbeti Edremit Ticaret Odası önünde toplanan kalabalığın Balıkesir Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına yürümesi ile başladı. Yaklaşık 600 kişilik korteji Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'ne (BASKİ) ait iş makineleri ve araçlar takip etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan demokrasi nöbetinin 11. gününde 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminde yaşamlarını yitiren "Demokrasi şehitleri" için imam Alaattin Gürbüz tarafından Kur'anı Kerim okundu, ardından Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz'de dua edip fatiha okudu. Edremit Cumhuriyet Meydanında tutulan demokrasi nöbetinde Balıkesir Mehter Takımı çeşitli marşlar çalarak kalabalığı coşturdu. Meydanda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto edip, marşlara eşlik etti.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığa Türk bayrakları dağıttı.

Öte yandan Edremit'teki demokrasi nöbetine ilçedeki sivil toplum kuruluşları su, lokma ve tavuklu pilav dağıtarak destek verdiler. Ellerinde Türk Bayrakları ile darbecilere tepkilerini dile getiren sloganlar atan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Edremit Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetlerini sürdürdüler.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement