Fevzi Çakmak'ta İki Okul Sevinci - Son Dakika
Yerel

Fevzi Çakmak'ta İki Okul Sevinci

Fevzi Çakmak\'ta İki Okul Sevinci

Kepez Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra 16 derslikli Spor Lisesi, 100 kişilik pansiyon binası ile 24 derslikli ilkokul yatırımlarına kavuşmanın sevinci yaşanıyor.

11.01.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra 16 derslikli Spor Lisesi, 100 kişilik pansiyon binası ile 24 derslikli ilkokul yatırımlarına kavuşmanın sevinci yaşanıyor.

Kamu yatırımlarının yapılamadığı yerleşim yerlerinden birisi olan Fevzi Çakmak Mahallesi, 2B probleminin ortadan kalkmasından sonra iki okul yatırımına birden kavuştu. Mahalleye, 100 kişilik pansiyon binasıyla birlikte 16 derslikli Spor Lisesi ve 24 derslikli ilkokul inşa ediliyor. Kepez Belediyesi'nin arsa sorununu çözmesiyle birlikte 2014 Kasım ayında iki okulun temelinin atıldığı ve Spor Lisesi'nin bölgede ilk olma özelliği taşıdığı hatırlatıldı. Ortaokul olarak da hizmet verecek olan 24 derslikli ilkokulun ise bölgedeki diğer eğitim kurumlarında öğrenci yoğunluğunu azaltacağı ifade edildi. Yapımlarında yüzde 30 seviyelerine gelen iki okulun önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne inşa edilen iki okulun bölge için önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. 2B ile ilgili mülkiyet probleminin yaşandığı mahallelerde okul ve benzeri kamu yatırımlarının yapılamadığını anımsatan Başkan Tütüncü, "2B problemi ortadan kalkınca eğitim yatırımları 2B'nin çözüldüğü mahallelerde yapılabilir hale geldi. 2B sıkıntısından kurtardığımız Fevzi Çakmak Mahallesi'ne de 100 kişilik pansiyonu olan 16 derslikli Spor Lisesi ve 24 derslikli ilkokul ve ortaokul kazandırdık. Bu mahallemizde vatandaşlarımız çocuklarını uzak noktalardaki okullara gönderiyorlardı. Şimdi çocuklar kendi bölgelerinde eğitim alabilecekler" dedi.

Başkan Tütüncü, 2B probleminin çözüldüğü diğer mahalleleri de eğitim yatırımlarıyla buluşturmak için çalıştıklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fevzi Çakmak'ta İki Okul Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement