Feyzioğlu: Köşke Aday Değilim - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: Köşke Aday Değilim

Feyzioğlu: Köşke Aday Değilim

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Benim aday olmam gibi bir durum söz konusu değil." dedi.

17.04.2014 07:51  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MİT yasası değişikliğine ilişkin yasa değişikliğini değerlendiren Feyzioğlu, istihbaratın doğrudan Başbakan'a bağlı bir yapı haline getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Feyzioğlu şöyle konuştu: "Bu MİT yasası, MİT'i yurttaşları üzerinde, siyasi iktidar için casusluk yapan bir kuruma çeviriyor. MİT, kendi bilgisayar sistemcinden bütün bankalara anında bağlanabilecek, sendikaların, şirketlerin veri sistemine bağlanabilecek. Bu MİT yasası bu şekilde çıkarsa eğer, hiçbir şirketin, bankanın, meslek örgütünün sırrı kalmayacak. Feci bir şeydir bu. Her vatandaşın ensesinde elektronik bütün ortamları ve imkanları kullanarak MİT gözcülük yapacak. Doğrudan doğruya da bilgiyi Başbakan'a aktaracak bir yapı kurulmaktadır"

KİTLESEL FİŞLEME İDDİASI

Programda Passolig uygulamasını da eleştiren Feyzioğlu, uygulamanın taraftara kitle sloganlarının bir bedeli olarak getirildiğini söyleri. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptıklarını da anlatan Feyzioğlu, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra uygulamanın yargıya taşınacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Cüneyt Özdemir'in "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" şeklindeki bir sorusuna ise Feyzioğlu, "Benim aday olmam gibi bir durum söz konusu değil" dedi. Feyzioğlu, "Teklif edilirse sizinle paylaşırım, edileceğini sanmıyorum" diye konuştu

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: Köşke Aday Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement