Fidyekızık Meydanı'nda Sona Doğru - Son Dakika
Güncel

Fidyekızık Meydanı'nda Sona Doğru

Yıldırım ilçesindeki Fidyekızık Mahallesi'nde devam eden meydan düzenleme ve hizmet binası çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

14.03.2017 12:35

Yıldırım ilçesindeki Fidyekızık Mahallesi'nde devam eden meydan düzenleme ve hizmet binası çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fidyekızık bölgesinde gerçekleştirilen meydan düzenleme ve hizmet binası çalışmalarında son aşamaya gelindi. Büyükşehir Belediyesi, mevcut 400 metrekare olan alanı yeni proje ile yaklaşık 2 bin metrekareye çıkarttı. Proje kapsamında, mahallenin en önemli sorunu olan parklanma da yapılacak otoparkla çözüme kavuşurken, tarihi Osmanlı köyüne ayrı bir güzellik katacak olan meydan, şekillenmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fidyekızık'ta yapılan meydan düzenleme ve hizmet binası inşaatını inceledi.

Bursa'nın, yaşanabilir, sağlıklı bir kent olması yolundaki faaliyetleri her alanda sürdürdüklerini ifade eden Altepe, tüm semtlere birbirinden güzel alanlar kazandırmanın, özellikle meydan projelerini hizmete almanın en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

Bu projelerden birinin de merkez Yıldırım ilçesi Fidyekızık Mahallesi olduğunu dile getiren Altepe, yapılan çalışmayla semtin ortasında yaklaşık 2 bin metrekarelik alanın yenilendiğini, mevcut 2 kahvehanenin yeni hizmet binasına taşınacağını, hizmet binasının üst katında ise kurs merkezi ile muhtarlık binasının bulunacağını, meydan altının ise kapalı otopark yapıldığını belirtti.

Altepe, Fidyekızık'ın çehresini değiştirecek projenin tamamlandığında bölgeye büyük değer katacağını kaydederek, "Şu anda hizmet binamız tamamlanmak üzere. İnşaat bittikten sonra mevcut kahvehaneler buraya taşınacak. Diğer alanlar da hızlı bir şekilde doldurulacak. Hedefimiz burayı yaz ayları başına kadar yetiştirmek. Şimdiden Yıldırım'a hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fidyekızık Meydanı'nda Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement