Fikret Orman: Kupayı Almamız Normal Bir Şey! - Son Dakika
Spor

Fikret Orman: Kupayı Almamız Normal Bir Şey!

Fikret Orman: Kupayı Almamız Normal Bir Şey!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA Avrupa Ligi kura çekimini değerlendirdi ve takımın hedeflerinden bahsetti.

27.02.2015 15:17

UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge'le eşleşen Beşiktaş'ta, kura çekimi sonrası Başkan Fikret Orman önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Orman'ın yaptığı çok önemli açıklamalar:

"İYİ BİR KURA"

Hayırlı olsun. Beşiktaş dünkü gibi oynarsa rakibin kim olacağı bizim için farketmezdi. Dün camia ve ülke olarak tüm desteği almıştı. Kurada çok güçlü takımlar vardı. Club Brugge nispeten iyi bir kura. Çok büyük bir şansımız var İstanbul'daki maçı 19 Mart'ta yani doğum günümüzde İstanbul'da oynayacağız.

TARAFTARA SİTEM ETTİ

"Dün tribünleri dolduran tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ama bir sitem de etmek zorundayım. Olimpiyat Stadı çok uzak seyir zevki yok gibi eleştirilere maruz kaldık. Ama aynı stat benzer saatlerde 80 bin kişiye yakın taraftar geldi. Bursa maçında 5 bin bilet satmıştık. Bu takım taraftarı ile bütünleştiği zaman çok farklı oluyor. Şampiyonluk yolunda da taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Onları her maça bekliyoruz. Biz Olimpiyat Stadı'nda zemin problemleri ve orada ambiansı yakalamadığımız için maçlarımızı başka yerlerde oynuyorduk. Bu hafta mesela Ankara'ya gideceğiz. Sürekli deplasmanlardayız. Tüm camiamızın kol kola beraber olmasını istiyoruz.

"TOMBALADAN ÇEKEREK TRANSFER YAPMIYORUZ"

Biz transferlerimizi bir ekip olarak yaptık. Başkan, yönetim, teknik direktör ve scout ekibinin çalışması ile transferleri yapıyoruz. Bu sezon sonu yapacağımız bir iki transferimiz var. Onları izliyoruz. Bu otomatik olarak bu boşta alalım diye yapmıyoruz. Ben bile Tolgay Arslan'ı transfer etmeden önce canlı olarak izledim. Tombaladan çekerek transfer yapmıyoruz. Hepsini strateji üzerine yapıyoruz. Miloseviç bir sakatlık geçirdi. Ama o da önümüzdeki sezon katkı verecektir. Biz oyuncuları alırken karakter analizi de yapıyoruz. Bu yüzden sahaya çıktıklarında 40 senelik Beşiktaşlı gibi oynuyorlar.

"SEVILLA KUPAYI  ALIYORSA BİZ NEDEN ALMAYALIM?"

Beşiktaş kulübü bütçesel olarak Avrupa'nın çok önemli kulüplerine yaklaştı. Mesela Club Brugge'un bütçesinin en az iki katıyızdır. Stadımız açıldıktan sonra bunu dörde katlayacağız. Biz Sevilla ve Villarreal'den bile daha büyük bütçeli bir takımız ve bu bütçeyi hiçbirimiz cebimizden vermiyoruz. Bu Beşiktaşlılar'ın parası. Dünyanın en güzel şehrinde dünyanın en güzel stadını yapıyoruz. Çok iyi tesislerimiz var. Şimdi örnek olarak Sevilla bu kupayı bizden daha küçük bütçelerle alıyorsa biz niye almayalım. Bu ütopik bir şey değil. Bu normal bir şey. Ben ve arkadaşlarımın da en büyük hedefi bu kulübe bir kaç tane Avrupa kupası getirmektir. Umarım işlerimiz rast gider şansımız yanımızda olur.

"İLK HEDEFİMİZ LİG ŞAMPİYONLUĞU"

Bizim kimseye borcumuz yok. Bonservis borcumuz yok. UEFA'da dosyamız yok. Biz kendimize emin olarak gidiyoruz ve birinci hedefimiz lig şampiyonluğu. Biz ilklerin takımıyız ve bir mucizeyi daha yapmak sitiyoruz. Tüm maçlarımızı deplasmanda oynayarak şampiyon olmak istiyoruz. Taraftarlarla bütünleştiğimiz zaman bunu gerçekleştirecek güçteyiz.

"TARAFTAR İYİ FUTBOL İSTİYOR"

Bence dün akşamki maçtan bahsederken öncelikle Necip'ten bahsetmek lazım. Mevkisinde oynamamasına rağmen inanılmaz bir başarı sergiledi. Ama diğer oyuncularımız da çok iyiydi. Zaten futbol bir takım sponsoru. Biz oyuncularımıza ücretlerini iyi oynasınlar diye veriyoruz. Nasıl onlar ücretlerini almak istiyorlarsa taraftarlar da iyi futbol görmek istiyor.

"TRİBÜNLERLE BİRLİKTE ŞARKILAR SÖYLEDİM"

Geçen sene oynanan Kasımpaşa maçından sonra ilk kez soyunma odasına girdim. Liverpool maçının primini ikiye katladık. UEFA'dan 200 bin avro aldık ama neredeyse 400 bin avro prim dağıtıyoruz. Ama bunu hak ettiler. Ama bakıldığında ben de taraftarım. Dün başkanlık makamıma belki de yakışmayacak şeyler yaptım. Tribünlerle beraber ayağa kalkıp şarkılar söyledim.

"BILIC'LE UZATACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Ligde üç büyük camiada at başı gidiyor. İki rakibimiz dördüncü yıldızı istiyor. Herkes şampiyonluğa odaklanmış durumda. Bilic tek maçla değerlendirilebilecek bir teknik adam değil. Ben hocamıza güveniyorum. Zaten bir yıl daha sözleşmesi var. Bakmayın ilk geldiğimiz feda sezonuna. Biz istikrarı sağladığımız durumda başarının geleceğini düşünüyoruz. Hocamızla da uzun süreli bir kontrat yapacağımıza inanıyorum.

"EN ÖNEMLİSİ AVRUPA'DA BAŞARI"

Bilic'in "Türkiye ligi yemeğimiz Avrupa tatlımız" demesini değerlendiren Orman, "O hocamızın görüşü. Benim için en önemli şey Avrupa'da başarı." dedi

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fikret Orman: Kupayı Almamız Normal Bir Şey! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement