Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın Rehine Eylemleri - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın Rehine Eylemleri

Filipinler'de Ebu Seyyaf terör örgütünün yılın ilk altı ayında serbest bıraktığı rehinelerden 7,3 milyon dolar fidye aldığı bildirildi.

27.10.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de Ebu Seyyaf terör örgütünün yılın ilk altı ayında serbest bıraktığı rehinelerden 7,3 milyon dolar fidye aldığı bildirildi.

Ülkede ordu ve emniyet yetkililerin ortak hazırladığı tehdi·t analiz raporuna göre, örgüt ocak-haziran döneminde elinde tuttuğu 14 Endonezyalı ve 4 Malezyalı mürettebatı serbest bırakmak için 7,3 milyon dolar aldı.

Raporda, Ebu Seyyaf'ın ordunun operasyonlarıyla kan kaybettiği ancak hala terör saldırıları düzenleyebildiği vurgulandı. Ordunun düzenlediği operasyonlar sayesinde yılın ilk yarısında örgüt militanlarının sayısının azaldığı, öte yandan düzenledikleri bombalı saldırıların artış gösterdiği ifade edildi.

Yabancı bandralı gemi ve mürettebatlarını hedef almaya başlayan Ebu Seyyaf'ın Filipinler'in güneyi, Malezya ve Endonezya çevresinde fidye için adam kaçırma eylemlerini yoğunlaştırmasının beklendiği, fidye yoluyla silah ve mühimmat temin edebildiği kaydedildi.

Ebu Seyyaf, geçen yıl iki Kanadalı ve Norveç vatandaşı Kjartan Sekkingstad ile Samal Adası'ndan kaçırdığı ve 24 Haziran'da serbest bıraktığı Filipinler vatandaşı Marites Flor karşılığında 413 bin dolar almıştı.

Örgüt, Norveçli Sekkingstad'ı da 17 Eylül'de fidye ödendikten sonra serbest bırakmıştı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermiş, askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada 11 Ebu Seyyaf militanı öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın Rehine Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement