Filistin-İsrail Barış Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Filistin-İsrail Barış Görüşmeleri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Erekat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Ramallah'a gidip Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile oturmaya hazırım" şeklindeki ifadesini, "İçi boş, genel ilişkiler ile ilgili bir konuşma" olarak nitelendirdi.

02.09.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Erekat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, " Ramallah'a gidip Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile oturmaya hazırım" şeklindeki ifadesini, "İçi boş, genel ilişkiler ile ilgili bir konuşma" olarak nitelendirdi.

Erekat, Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Filistinliler ile İsrail arasında iki devletli çözüm seçeneğini yıkmaya çalışıyor. Filistin topraklarında inşası süren yeni yerleşim yerlerinin oranı bu ay önceki aya göre yüzde 18 artmış durumda" diye konuştu.

Netanyahu'nun barışa ilişkin dünkü konuşmasını, "İçi boş, genel ilişkiler ile ilgili bir konuşmadan ibaret" şeklinde değerlendiren Erekat, "Yahudi yerleşimcilerin Başbakanı (Netanyahu), Filistinli eski esirlerin serbest bıraklımasını kabul etmedi ve imzalanan tüm anlaşmaları reddetti" ifadesini kullandı.

-Abbas, BM'de İsrail işgal devleti diyecek

Erekat ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bu ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında "önemli" bir konuşma yaparak, İsrail'i "işgal devleti" olarak nitelendireceğini aktardı.

Netanyahu, dün İsrailli "Barış Yapan Kadınlar Hareketi" üyeleriyle bir araya gelerek, Filistinlilerle yeniden barış masasına oturmaya hazır olduğunu söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin-İsrail Barış Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement