Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Husein Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Husein Açıklaması

(Filistinli bakanın ölümü) O, işgale karşı mücadele etti ve dün soğukkanlı bir şekilde öldürüldü" "Filistin halkı öldürülen sayısız şehide rağmen, özgürlük ve onur mücadelesinden, hedeflerinden ve ülkesinin toprakları üzerinden kendi devletini kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyecek"

11.12.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ahmed Husein, Filistinli bakanın ölümüne ilişkin, "O, işgale karşı mücadele etti ve dün soğukkanlı bir şekilde öldürüldü" dedi.

Bosna Hersek'teki temasları kapsamında, 1995 yılında büyük bir soykırımın yaşandığı Srebrenitsa'yı ziyaret eden Husein, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesi Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ziyad Ebu Ayn'ın, İsrail askerlerinin müdahalesi sonrasında hayatını kaybetmesi hakkında konuştu.

Ebu Ayn'ın hayatını kaybettiği müdahaleyi kınadığını söyleyen Husein, İsrail askerlerinin Ebu Ayn'a tıbbi müdahalede bulunulmasına izin vermeyip, ölmesine neden olmasından dolayı öfkeli olduğunu kaydetti.

Husein, Filistin'de durmak bilmeyen bir soykırım yaşandığını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında 2 bin 200'den fazla Filistinli'nin şehit olduğunu, 11 binden fazlasının ise yaralandığını belirterek, "Tüm bu şehitlerin en tepesinde dün öldürülen Ziyad Ebu Ayn bulunuyor. O, işgale karşı mücadele etti ve dün soğukkanlı bir şekilde öldürüldü. Çünkü kendisine ilk yardımda bulunulmasına izin verilmedi" diye konuştu.

Husein, Filistin halkının öldürülen sayısız şehide rağmen, özgürlük ve onur mücadelesinden, hedeflerinden ve ülkesinin toprakları üzerinden kendi devletini kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Husein ayrıca, Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığını gezdi, Srebrenitsalı kurban yakınları ile bir araya geldi.

Srebrenitsa'daki soykırımda öldürülenler için dua eden Husein, Srebrenitsa'da yaşananların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Potoçari Anıt Mezarlığındaki her mezar taşının soykırımda hayatını kaybeden bir insanı temsil ettiğini belirten Husein, "Bu ve benzeri olayların, Bosna Hersek devleti ve halkları için barış için adım atmaları gerektiği konusunda bir uyarı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - Republika Srpska

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Husein Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement