Filistinli Keylani Ailesinin "Ölümden Ölüme Kaçış" Hikayesi - Son Dakika
Güncel

Filistinli Keylani Ailesinin "Ölümden Ölüme Kaçış" Hikayesi

İsrail saldırılarından korunmak için evlerinden çıkıp, akrabalarının yanına taşınan Keylani ailesi, siviller için neredeyse güvenli hiçbir yerin kalmadığı Gazze'de, "iftar sofrasından ölüme giden yolcular kervanı"na katıldı Saldırıda hayatını kaybedenlerden Tağrid'in kardeşi Ahmed: "Suçları neydi, Tağrid ve çocukları ne yaptır?

22.07.2014 16:29

İsrail saldırılarından korunmak için evlerinden çıkıp akrabalarının yanına taşınan Keylani ailesi, Beyt Lahya kasabası ve katliamın yaşandığı Şucaiyye'den kaçtıkları ölüme, "en güvenli yer" olarak bilinen Er-Rimal Mahallesi'nde yakalandı.

İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana siviller için neredeyse güvenli hiçbir yerin kalmadığı Gazze'de, bir aile daha "iftar sofrasından ölüme giden yolcular kervanı"na katıldı.

-"Ölmek istemiyorum baba"

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Ölmek istemiyorum baba. Hadi buradan gidelim" diyen 6 yaşındaki kızı Yasemin'in yakarışlarına dayanamayan 53 yaşındaki İbrahim el-Keylani, Beyt Lahya kasabasındaki evinden, eşi ve 5 çocuğunu alarak, Şucaiyye Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına taşındı.

Saldırılardan kaçmak için geldikleri Şucaiyye Mahallesi'nde de İsrail'in pazar günü yaptığı katliam nedeniyle kan kokuları ve parçalanmış cesetler arasında kalan aile, çocuklarının acı çığlıklarını dindirebilmek için daha sonra Gazzelilerin "en sakin ve en güvenli yer" olarak nitelendirdikleri Er-Rimal Mahallesi'ne gitti.

Korku, endişe ve acı dolu, yorucu günler sonrasında Rimal Mahallesinde kiradıkları evde biraz olsun rahat bir nefes almaya çalışan 45 yaşındaki anne Tağrid, dün  çocukları ve eşine iftar sofrası hazırladı.

-"Ölüm onları kovaladı"

Ezan vaktinin yaklaşmasıyla sofranın etrafında toplanan Keylani ailesinin yaşadığı iftar sevinci uzun sürmedi. İsrail füzelerinin düştüğü iftar sofrasında, ekmekler kana bulandı, bir süre önce sohbet eden canlı bedenler parçalanmış cesetlere dönüştü.

Saldırıda, baba İbrahim Keylani ve anne Tağrid ile çocukları Rim (12), Sevsen (11), Yasir 8), Yasemin (6) ve 4 yaşındaki İlyas, hayatını kaybetti.

AA muhabirine konuşan Tağrid'in kardeşi Ahmed, yaşlı gözlerle "Suçları neydi? Tağrid ve çocukları ne yaptı? 2 kez ölümden kaçtılar. Nereye gittilerse ölüm onları takip etti. Gazze'de güvenli hiçbir yer yok. İsrail çocuklarla savaşıyor ve her yerde aileleri hedef alıyor" dedi.

Aile reisinin 20 yıl Almanya'da kaldığını ve bu ülkede vatandaşlığının bulunduğunu belirten akrabası Rami Keylani de İbrahim'in orada üniversite okuyup mühendis olduğunu ve 13 yıl önce Gazze'ye döndüğünü söyledi.

Rami, "Ne Almanya vatandaşı, ne de ABD! İsrail vahşeti, önündeki her şeyi yıkıyor. Bu bir soykırım" ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun, önceki gün Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda kadın ve çocukların çoğunluğunu oluşturduğu 72 Filistinli hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ise Gazze genelinde şimdiye kadar 606 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 3 bin 700 kişinin yaralandığı belirtilmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Keylani Ailesinin 'Ölümden Ölüme Kaçış' Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement