Filistinli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesi - Son Dakika
Yerel

Filistinli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesi

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Atçı, İsrail'in Gazze saldırılarında yaralananları tedavi gördükleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti Atçı: "Buradaki yaralılar İsrail'in Gazze'deki vahşetini ortaya koyuyor.

25.09.2014 18:34

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombalı saldırılarında yaralananları tedavi gördükleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Tedavileri süren 7 çocuğun durumlarıyla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Atçı, doktorlarından da sağlık durumları konusunda bilgi aldı.

Atçı'ya hastane yöneticileri ve Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nin yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Atçı, devletin Gazze'deki yaralıları ülkemize getirerek tedavi ettirmesini son derece doğru bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.

Gazze'ye yardım için Memur-Sen konfederasyonunun aldığı karar gereği bağlı bulunan tüm sendikaların şube gelirlerinin yüzde 10'unun Gazze'ye yardım olarak gönderilmek üzere bloke edildiğini hatırlattı.

Üyelerinin bu konuda tam bir sendikal duyarlılık içinde hareket ettiğini dile getiren Atçı, "İsrail'in Gazze'de yaptığını kabullenmek mümkün değil. İsrail'in çocuklara, kadınlara yaptıkları, sivilleri katletmesi, hastanelerin okulların bombalanması insanlık suçudur. İlerde inşallah bu eylemleri gerçekleştirenlerin yargılandığını görmek istiyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze saldırılarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Atçı, şöyle konuştu:

"Bunun için İzmir'deki 5 hastanede Gazze'de yaşanan dramı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi açtık. Bu sergiyi bu gün de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanemizde açıyoruz. Sağlık sektörünün ham maddesi insandır. O yüzden insani her olayda duyarlılığımız olacaktır. Biz hizmet sendikacılığı yapıyoruz, değerler sendikacılığı yapıyoruz. Bu nedenle tarafımız her halükarda bellidir. Bu zalimle mazlumun bir savaşıydı. Doğrunun, mazlumun ve ezilenlerin yanındayız. İnşallah elimizden geldiğince yaraları sarma, yaralara merhem olma yönünde gayret göstereceğiz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olduğunu biliyoruz. Biz de camia olarak bu hassasiyeti gösteriyoruz. Buradaki yaralılar Gazze'deki vahşeti gözler önüne seriyor. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Atçı ve beraberindekiler daha sonra Gazze'de hayatını kaybeden kadınlar ve çocukların anısına Sağlık-Sen İzmir Şubesi;'nin organizatörlüğünde açılan "Gazze'nin Gözyaşları" adlı anma etkinliği ve resim sergisini gezdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistinli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement