Filyos'ta İha'yla Harita Çalışması - Son Dakika
Yerel

Filyos'ta İha'yla Harita Çalışması

Filyos\'ta İha\'yla Harita Çalışması

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, "endüstri bölge" ve "serbest bölge" ilan edilen 6 bin hektarlık alanın haritası, İnsansız Hava Aracıyla (İHA) çıkartılacak.

30.06.2014 17:47

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, "endüstri bölge" ve "serbest bölge" ilan edilen 6 bin hektarlık alanın haritası, İnsansız Hava Aracıyla (İHA) çıkartılacak.

Vali Ali Kaban ile BEÜ Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer arasında, İHA ile fotogrametrik harita yapım işi hizmet alımı sözleşmesi imzalandı.

Valilkteki imza töreninde konuşan Kaban, fotogrametri alanında çalışan akademik personelin başarılı olduğunu belirtti.

Filyos'un bir gecekondu bölgesi olmasını engellemeyi amaçladıklarını ifade eden Kaban, "Yaklaşık 6 bin hektarlık alan böylece bir imar planı çıkmış olacak. Bu orada bir gecekondulaşmayı, imarsız çarpık kentleşmeyi engelleme yönündeki en önemli adım. Bu anlamda üniversitemize ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Özer ise projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "En kısa sürede tüm akademisyenlerimizin projeyi gerçekleştirmesinin ardından, sonuçları aktaracağız" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filyos'ta İha'yla Harita Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement