Fındık Fiyatındaki Düşüş - Son Dakika
Güncel

Fındık Fiyatındaki Düşüş

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu bundan sonra fındık fiyatını daldaki ürünün belirleyeceğini söyledi.

22.02.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu bundan sonra fındık fiyatını daldaki ürünün belirleyeceğini söyledi.

Ünye Ticaret Odası Başkanı Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracatta talebin az olması, piyasada satış baskısı ve hava şartlarının fındık için iyi gitmesi etkenlerinin fındık fiyatının 10 liraya kadar düşmesine sebep olduğunu belirtti.

Fındıkta yoğun bir satıcı baskısı olduğunu savunan Uslu, "Şu anda yoğun bir satıcı baskısı var. Karşılığında ihracatında yavaş gitmesinden dolayı fındık fiyatı 10 lirayı gördü. Tabi fiyatın düşmesinde hava şartlarının fındık için olumlu gitmesi de etken. Ama düşüşün asıl sebebi Avrupa'da alıcıların az olması, piyasaya da satış baskısı fiyatları geri çekiyor." dedi.

Fındık fiyatının stabil kalmasını beklediklerini dile getiren Uslu şunları kaydetti:

"Bundan sonra fındık fiyatını daldaki ürün belirleyecek. Fındık tozumayı iyi yaptı, kar yağışı da güzel gitti. Fındık erken uyanmadı. Önümüzde şu anda mart ve nisan aylarımız var. Fiyat 'şu olur' demek için erken. İleride mal sıkıntısı çekeriz veya çekemeyiz bilemiyoruz ama şu anda ibre aşağı bakıyor.

Daldaki pozisyonu alıcı kadar üretici de takip ediyor. Bu da fındığın aşağı bakışını hızlandırıyor. Fiyatların buralara gelmesi de bu yüzden. Belki buralarda biraz kalabilir. Bunun altında bir fiyat oluşur diye düşüncemiz yok ama çok yoğun satış baskısı gelirse düşebilir. Ama genel itibariyle biraz stabil gider diye düşüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındık Fiyatındaki Düşüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement