Fındıklı'da, "Ahşap Eğitim Atölyesi" Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Fındıklı'da, "Ahşap Eğitim Atölyesi" Kurulacak

Fındıklı\'da, "Ahşap Eğitim Atölyesi" Kurulacak

Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karadeniz: "Ahşap Eğitim Atölyesinin üretkenlik ve istihdama katkı noktasında özellikle gençlerimize büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum"

07.04.2014 15:40

Fındıklı Halk Eğitim Merkezince ahşap sanatının yaşatılması için "Ahşap Eğitim Atölyesi" kurulacak.

Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Karadeniz, yaptığı açıklamada, modernleşme süreciyle kültür mirasının en önemli unsurları arasında yer alan ahşap el sanatlarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ahşap el sanatlarını gençlerimize sevdirmek, ahşap oyuncak ve hediyelik eşya yapımı alanında eğitim vermek amacıyla ahşap eğitim ve üretim atölyesi açmayı planladık" dedi.

Atölyenin gerekli makine ve ekipmanlarla donatılması için proje hazırladıklarını ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Atölyenin üretkenlik ve istihdama katkı noktasında özellikle gençlerimize büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Atölyede ahşap yapı örneklerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Projede, geleneksel ahşap yapı mimarisi, ahşap eşyalar, ahşap el aletlerinin ve makinelerinin kullanımı, ahşapta bozulmalar ve koruma yöntemleri, ahşapta süslemeler hakkında eğitimler yer alıyor."

Karadeniz, kaymakamlık ve belediye ile koordineli çalıştıkları projeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunduklarını vurgulayarak, "Düşüncelerimizi hayata geçirebilmek için Kaymakamımız Enver Yılmaz'la projemizi paylaştık. Kendilerinin de fikirlerini ve desteklerini aldıktan sonra projemizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Belediye Başkanlığına da makine desteği için proje önerimizi sunduk. Açılacak eğitim atölyeleri sayesinde ilçeye yeni sektör kazandırılacak" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıklı'da, 'Ahşap Eğitim Atölyesi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement